Σκληρή επίθεση κατά της ιδιοκτησίας της «Ελευθεροτυπίας» εξαπολύει η «Εφημερίδα των Συντακτών», με αφορμή τη χθεσινή επανακυκλοφορία της ιστορικής εφημερίδας, την οποία ίδρυσε ο Χρήστος Τεγόπουλος.
«Από το Βατοπέδι της Μαγνησίας στην έκδοση εφημερίδας. Η Τρίτη Όψη των ΜΜΕ. Η Χ. Κ. Τεγόπουλος επανεκδίδει την Ελευθεροτυπία μέσω μιας παρένθετης εταιρείας που ονομάζεται Τρίτη Όψη. Εκατοντάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και απολυμένοι, χωρίς αποζημίωση. Ποιά είναι αυτή η μυστηριώδης εταιρεία; Πώς μια εταιρεία ακινήτων εκδίδει εφημερίδα;», αναφέρει χαρακτηριστικά η «Εφημερίδα των Συντακτών» στο πρωτοσέλιδό της, σε μαύρο πλαίσιο πάνω από το βασικό θέμα της εφημερίδας.

Στο δημοσίευμα, μάλιστα, υπάρχουν μια σειρά από ερωτήματα που κάνουν αναφορά και στην οικογένεια Μητσοτάκη.

«Ποια είναι η σχέση της με την οικογένεια Μητσοτάκη; Ποιές είναι οι πραγματικές της δραστηριότητες;», υποστηρίζει η εφημερίδα.

Το δημοσίευμα μιλάει για την «Τρίτη Όψη», εταιρεία συμφερόντων του Χάρη Οικονομόπουλου, ενός δικηγόρου που υποστήριξε σφόδρα την υπαγωγή της «Ελευθεροτυπίας» στο Άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, ενώ στη συνέχεια απέκτησε το 27% της Χ.Κ. Τεγόπουλος. Στο πρώτο Δ.Σ. της, πριν από διάφορες «μεταλλάξεις» της, συμμετείχε και ο Μίλτος Καμπουρίδης. Μαζί με τον κ. Οικονομόπουλο, είχαν συστήσει πολυάριθμες εταιρείες ακινήτων «ειδικού σκοπού».

Και κάπου εκεί έρχεται και η σύνδεση με την οικογένεια Μητσοτάκη. Ο Μίλτος Καμπουρίδης, γνωστός επιχειρηματίας του χρηματιστηριακού real estate, συνδέεται συγγενικά με την οικογένεια, αφού είναι αδελφός της συζύγου του Κώστα Μπακογιάννη.

Η σχέση του κ. Καμπουρίδη με την πολιτική οικογένεια αναδείχθηκε την περίοδο 2008-2009 στον τύπο, όταν διαπιστώθηκε ότι εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία ετοίμαζε τουριστικές εγκαταστάσεις σε «αμφισβητούμενες» εκτάσεις που είχε αγοράσει από μία μονή του Βόλου, υπόθεση που έμεινε στην ιστορία ως «Βατοπέδι της Μαγνησίας». Την ίδια περίοδο ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος ήταν στην προεδρία της επιτροπής διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων, παίζοντας κομβικό ρόλο στην επιλογή του Βόλου ως τόπου διεξαγωγής των αγώνων...