Για περίεργα κέντρα που στοχοποιούν την ελευθερία της άποψης και την ενημέρωση, εκφοβίζοντας την κοινωνία, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης, στη δήλωσή του για τις σημερινές επιθέσεις με γκαζάκια κατά δημοσιογράφων. «Φαίνεται ότι η 'στρατηγική της έντασης' που κυβερνητικοί κύκλοι καλλιεργούν συστηματικά, προχωρά.
Περίεργα κέντρα μέσα και έξω από το βαθύ κράτος και τις μαφίες, αξιοποιώντας ενδεχομένως ανακλαστικά κάποιων ανεγκέφαλων, στοχοποιούν την ελευθερία της άποψης, την ενημέρωση των πολιτών και εν τέλει αποπροσανατολίζουν και εκφοβίζουν την καθημαγμένη κοινωνία σε μια πορεία προς την κατάργηση της δημοκρατίας, σε όφελος των πιο ακραίων δυνάμεων της ολιγαρχίας», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Τρίμης.

Γι αυτό, κατέληξε, «η δημοκρατία πρέπει να απαντήσει με περισσότερο σθένος, να προστατεύσει την ελευθεροτυπία, να αντιμετωπίσει με μαζικούς δημιουργικούς, πολύμορφους αγώνες τη φτώχεια και την ανισότητα που φέρνουν τα Μνημόνια ακυρώνοντας τις προκλήσεις των κάθε λογής σκοτεινών παράκεντρων της εξουσίας».

Ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ 

Οι δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται, τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και «καταδικάζει με οργή την προσπάθεια αγνώστων να τρομοκρατήσουν δημοσιογράφους».

Η ΠΟΕΣΥ επαναλαμβάνει ότι «οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας και από οποιονδήποτε, που αποβλέπει στη φίμωση των λειτουργών του Τύπου, θα συναντά πάντα τη συνολική αντίδραση και αντίσταση του δημοσιογραφικού κόσμου».

«Οι δημοσιογράφοι» τονίζει «είναι ταγμένοι να ενημερώνουν ελεύθερα την κοινή γνώμη, με βάση τη συνείδησή τους και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, και δεν επηρεάζονται –ούτε τρομοκρατούνται- από κάθε μορφή βίας, ιδιαίτερα σήμερα που ο λαός μαστίζεται από τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές».

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τα κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς «να αποδοκιμάσουν την κάθε μορφής βία εναντίον των δημοσιογράφων και να συστρατευθούν μαζί μας στην υπεράσπιση της ελευθεροτυπίας, για μια ενημέρωση ελεύθερη, αντικειμενική και πλουραλιστική».

 
TAGS