«Τσουχτερό» πρόστιμο επέβαλε το ΕΣΡ για την προβολή του τηλεπαιχνιδιού «Μπόινγκ» στις 9/12/12.
Το πρόστιμο έφτασε τις 100.000 ευρώ αφού το τηλεπαιχνίδι μεταδόθηκε χωρίς την σχετική άδεια της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Παράλληλα επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό «Κύδων» του νομού Χανίων για παράλειψη υποβολής ροής προγράμματος και 4.000 ευρώ πρόστιμο για τον ίδιο λόγο επιβλήθηκε στο «Ράδιο Κρανίδι» του νομού Αργολίδας. Επίσης 15.000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε στο Star Channel (νομού Αττικής) για τις βίαιες σκηνές που προβλήθηκαν στην παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων «Η λεγεώνα των υπερηρώων» σε ώρα παιδικής τηλεθέασης, χωρίς την απαραίτητη σήμανση.

Το Συμβούλιο επέβαλε επίσης πρόστιμο 3.000 ευρώ στον Palace FM νομού Λαρίσης για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων και 15.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό «Πατρίδα TV» νομού Χίου για παράνομη δικτύωση και μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος χωρίς την απαραίτητη άδεια.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου στις 5/2 πρόκειται να καθοριστεί το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού Alter και του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Ξένιος FM, οπότε και κλητεύθηκαν εκπρόσωποι των εν λόγω σταθμών.

Τέλος, αναβολή ζήτησε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ραδιοφωνικού σταθμού Flash κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου, έπειτα από την καταγγελία της ΕΣΗΕΑ για απολύσεις στο σταθμό και το θέμα εξετασθεί σε επόμενη συνεδρίαση, ενώ εγκρίθηκε η μετάδοση ψηφιακού προγράμματος του RTP νομού Κορινθίας, ενώ οι ραδιοφωνικοί σταθμοί «Alpha FM», «Ράδιο Υπάρχω» και «Μουσικό Κανάλι» νομού Ρεθύμνου εγκρίθηκαν να εκπέμπουν από το νέο κέντρο εκπομπής.
TAGS