Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της ΕΡΤ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης.
«Η πιο δεξιά και ακραία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά έχει βάλει σκοπό και στόχο να διαλύσει τη δημόσια τηλεόραση και να την μετατρέψει σε μια ΥΕΝΕΔ της χείριστης μορφής», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και την κατηγόρησε ότι έχει θέσει σε ομηρία τους δημοσιογράφους μέσα από τις συμβάσεις έργου που διαρκώς ανανεώνονται και ότι ασκεί λογοκρισία στο παραγόμενο προϊόν της ενημέρωσης.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, δημιουργεί ένα καθεστώς ευνοϊκό για ημέτερους, αυτούς που κάνουν «καλά τη δουλειά τους», ευνοϊκό, όπως διευκρίνισε, όχι μόνο στην εσωτερική διαδικασία, αλλά και σε ό,τι αφορά τις αμοιβές τους. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόκειται για μια προσπάθεια που εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης να παρουσιάσει τη νύκτα μέρα και «την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ως μια όμορφη πραγματικότητα στην οποία πρέπει να συνηθίσουμε».

Δεσμευόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων που διεκδικούν το δίκιο τους, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι παράλληλα θα απαιτήσει περισσότερη δημοκρατία , για να επισημάνει ότι η πλουραλιστική ενημέρωση είναι ζήτημα δημοκρατίας.
TAGS