Δεν θα μεταδοθεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στη ΝΕΤ, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Νωρίτερα η απεργία των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ κηρύχθηκε παράνομη και ως εκ τούτου το ζωντανό πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης αναμενόταν να επιστρέψει στους τηλεοπτικούς δέκτες. Ωστόσο, με απόφασή της η ΠΟΕΣΥ κήρυξε απεργία από σήμερα Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 στις 5.30μ.μ. έως αύριο Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 στις 6 π.μ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), αποφάσισε την κήρυξη απεργίας όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Ελληνικό Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ» από σήμερα Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 στις 5.30μ.μ. έως αύριο Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 στις 6 π.μ.

Διεκδικώντας:

• Την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στηρίζουμε το θεσμό που πλήττεται κατά τις επιταγές της τρόικας από την κυβερνητική πολιτική.

• Την ανανέωση των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου 74 δημοσιογράφων της ΕΡΤ, αφού η απομάκρυνσή τους αλλάζει, αποδυναμώνει, απαξιώνει το τηλεοπτικό πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης και οδηγεί στην ανεργία δεκάδες δημοσιογράφους.

• Την ανάκληση των απολύσεων των οκτώ συμβασιούχων δημοσιογράφων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 9,84.

• Τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας, της πολυφωνίας και της απρόσκοπτης ενημέρωσης των δημόσιων μέσων. Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ».