MEDIA

Nέα μιντιακή κόντρα μεταξύ «Ελευθεροτυπίας» και Αντώνη Δελλατόλα

Δημοσίευση 25 Φεβρουαρίου 2013, 12:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Nέα μιντιακή κόντρα μεταξύ «Ελευθεροτυπίας» και Αντώνη Δελλατόλα
Facebook Twitter Whatsapp
Νέα μιντιακή κόντρα ξέσπασε μεταξύ της «Ελευθεροτυπίας» και του εκδότη των εφημερίδων «Ποντίκι» και «6 μέρες», Αντώνη Δελλατόλα.
Νέα μιντιακή κόντρα ξέσπασε μεταξύ της «Ελευθεροτυπίας» και του εκδότη των εφημερίδων «Ποντίκι» και «6 μέρες», Αντώνη Δελλατόλα.
Αφορμή στάθηκε ένα δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», στο οποίο αναφέρεται πως ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας εισέπραξε έμβασμα μισού εκατομμυρίου ευρώ από λογαριασμό του Πέτρου Κυριακίδη στην Κύπρο, την περίοδο κατά την οποία οι λογαριασμοί του κ. Κυριακίδη στην Ελλάδα ήταν δεσμευμένοι από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Proton Bank.

Ο γνωστός εκδότης, απαντά σήμερα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «6 μέρες», αναφέροντας πως η σχέση του με τoν κ. Κυριακίδη αφορά νόμιμη πώληση μετοχών μειοψηφίας της εταιρείας του.

«Το έμβασμα από τον Πέτρο Κυριακίδη»

Σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ένα έμβασμα ύψους 500.000 ευρώ εστάλη στον κ. Δελλατόλα στις 20 Ιανουαρίου του 2012 από λογαριασμό της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο. Ως δικαιούχος του λογαριασμού αποστολής εμφανίζεται ο καταζητούμενος για την υπόθεση της Proton Bank, Πέτρος Κυριακίδης.

«Το έμβασμα καταλήγει στην Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα σε λογαριασμό του εκδότη των εφημερίδων «Το Ποντίκι» και «6 ημέρες», Αντώνη Δελλατόλα.

Η συναλλαγή, η οποία αποτελεί μία από τις δεκάδες που ελέγχει διεξοδικά η 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, λαμβάνει χώρα την περίοδο που, όπως είναι γνωστό, ο Πέτρος Κυριακίδης είναι ποινικά ελεγκτέος για το τραπεζικό σκάνδαλο και ενώ ήδη από τις αρχές του 2011 έχουν δεσμευθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί του σε ελληνικό έδαφος με σχετικό βούλευμα το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. 

Όλα δείχνουν, πάντως, ότι η ελληνική Αρχή για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος δεν δέχθηκε ενημέρωση από την Ελληνική Τράπεζα ή την Τράπεζα Κύπρου για την κίνηση αυτού του υψηλού ποσού, καθώς καμία ενέργεια δεν φαίνεται να έχει γίνει επ' αυτού. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο Π. Κυριακίδης, που έχει χαρακτηριστεί ως ο «εξ απορρήτων συνεργάτης» του Λ. Λαυρεντιάδη, ήταν εκείνο το χρονικό διάστημα αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη».

Το δημοσίευμα καταλήγει με μια σειρά ερωτημάτων, μεταξύ των οποίων, εάν «είναι η μόνη συναλλαγή του κ. Κυριακίδη την επίμαχη περίοδο» και «εάν υπήρξε ενημέρωση από τα τραπεζικά ιδρύματα της Αρχής για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, τη στιγμή που ο Π. Κυριακίδης είναι ποινικά ελεγκτέος».

Στην αντεπίθεση ο Αντώνης Δελλατόλας 

Απάντηση στο εν λόγω δημοσίευμα έδωσε σήμερα ο γνωστός εκδότης μέσω της εφημερίδας «6 μέρες». 

Αναλυτικά η απάντηση: 

«Σχετικά με δημοσίευμα της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας", επισημαίνω: 

1. Η σχέση μου με τον Πέτρο Κυριακίδη αφορά τη νόμιμη πώληση μετοχών μειοψηφίας εταιρείας μου. 

2. Από την παραπάνω συμφωνία δεν απέκτησε συμμετοχή στη διοίκηση της εταιρείας. 

3. Η εν λόγω πληρωμή έγινε σε εκπλήρωση όρων της παραπάνω συμφωνίας του Ιανουαρίου του 2011, εποχή που ο δίος ήταν επιχειρηματίας υπεράνω υποψίας, με συμμετοχή σε πλήθος επιχειρήσεων του κλάδου, όπως «Ελευθεροτυπία», «Πήγασος», «Flash», «Espresso» κ.τ.λ).  

4. Η συμφωνία ανακοινώθηκε στα αρμόδια θεσμικά όργανα και δημοσιοποιήθηκε άμεσα στο κοινό. 

5. Εξυπακούεται ότι έχουν εκπληρωθεί όλες οι σχετικές από τη συμφωνία μεταβίβασης του μειοψηφικού πακέτου φορολογικές υποχρεώσεις». 

Tαυτόχρονα, ο κ. Δελλατόλας περνά στην αντεπίθεση με δημοσίευμα στην ίδια εφημερίδα, το οποίο τιτλοφορείται «Μια προκλητική επίθεση του μνημονιακού εκδότη» και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο δεδηλωμένος οπαδός του μνημονίου, Χ. Οικονομόπουλος χρησιμοποίησε μια σειρά από παρελκυστικές εκφράσεις, όπως «χρηματοδότηση του Τύπου» προκειμένου να διασπείρει αμφιβολίες για μια ξεκάθαρη αγοραπωλησία που έγινε προ διετίας και ολοκληρώθηκε πριν ένα χρόνο».

Και καταλήγει το δημοσίευμα στις «6 μέρες»: «Όποια και αν είναι η εξήγηση, υποθέτουμε ότι θα τη δώσει ενώπιον του νόμου, καθώς από σήμερα κιόλας αρχίζει η διαδικασία σύνταξης μήνυσης και αγωγής εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση, σε συνεργασία με το νομικό γραφείο του Νίκου Κωνσταντόπουλου».