Οι δύο εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών Ενώσεων της βόρειας Ελλάδας Παναγιώτης Νεστορίδης και Σίμος Καταϊφτσής, που συμμετείχαν στο απερχόμενο  9μελές Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ επανεκλέχθηκαν με συντριπτικά ποσοστά, από τις κάλπες των Ενώσεων τους (ΕΣΗΕΜΘ και ΕΠΗΕΘ). 
Οι δύο Ενώσεις της Θεσσαλονίκης τήρησαν τη νομιμότητα και το καταστατικό διενεργώντας αρχαιρεσίες, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, ακριβώς όπως πρότεινε η απερχόμενη πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ  Ελένη Σπανοπούλου προς όλες τις Ενώσεις που συμμετέχουν στον ΕΔΟΕΑΠ (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΘ), μετά τις παραιτήσεις των τεσσάρων αιρετών μελών της ΕΣΗΕΑ στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ (Γ. Βλαβιανού, Ελένης Δελβινίωτη, Αρ. Δεμερτζή, Παναγιώτη Τσιούτσια)  και της ίδιας και όπως είναι νόμιμο και σωστό, για να μην μπει ο Οργανισμός και οι ασφαλισμένοι του σε περιπέτειες.

-Από τις κάλπες της ΕΣΗΕΜΘ λοιπόν αναδείχθηκε μεγάλος νικητής και άτρωτος από τον προσωπικό πόλεμο λάσπης που έγινε εναντίον του, ο Παναγιώτης Νεστορίδης με ποσοστό 64,4%! Ο Νεστορίδης είναι ανένταχτος της κεντροαριστεράς και συνεπής συνδικαλιστής της προστασίας των συμφερόντων του κλάδου, χωρίς κομματικές και παραταξιακές παρωπίδες, ενώ υποστηρίχθηκε από τις δυνάμεις που βρίσκονται σήμερα στο τιμόνι της ΕΣΗΕΜΘ, υπό τον πρόεδρο της Μάκη Βοϊτσίδη. Δεύτερη σε σειρά και σε μεγάλη απόσταση από τον νικητή της αναμέτρησης έρχεται η Νατάσα Μποζίνη, με ποσοστό 18,6%, η οποία ανήκει στην παράταξη του Πάνου Σόμπολου, που βάζει πλώρη για την διεκδίκηση της προεδρίας  του ΕΔΟΕΑΠ.

Ο Βασίλης Παπαδημούλης εκπρόσωπος της παράταξης του Δημήτρη Τσαλαπάτη, συγκέντρωσε μόλις το 7,8% των ψήφων της χθεσινής αναμέτρησης ποτίζοντας πίκρα και δηλητήριο το δίδυμο Σόμπολου και Τσαλαπάτη, που είχαν επενδύσει πολλά στην υποψηφιότητα του. Ο Χ. Καραγιαννόπουλος που κατέβηκε ως ανεξάρτητος κεντροδεξιός πήρε μόλις 6,6% των ψήφων ενώ εξαφανίστηκε η δύναμη της παράταξης Financial Crimes, αφού ο υποψήφιος της Α Τριανταφύλλου πήρε μόνον τέσσερις ψήφους (ποσοστό μικρότερο από 1%)!  Σε ποσοστό 9,2% ήταν τα άκυρα και λευκά.

-Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η επανεκλογή του Μάκη Καταϊφτσή με ποσοστό 83,3% από την κάλπη της ΕΠΗΕΘ, χωρίς να απειληθεί από τον αντίπαλο του Φανουράκη. Ο αναπληρωτής ταμίας του ΕΔΟΕΑΠ εκλέγεται για πέμπτη συνεχόμενη φορά, δίνοντας μήνυμα ήθους και συνετής παρουσίας στη διοίκηση του Ταμείου των δημοσιογράφων.

-Στην Αθήνα η ΕΣΗΕΑ ενώ παρήλθε το 15νθήμερο όχι μόνον δεν προκήρυξε εκλογές για τον ΕΔΟΕΑΠ αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να συμφωνήσει σε πρόταση ημερομηνίας για εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ…. πυροδοτώντας την οργή και την απογοήτευση των μελών του Οργανισμού για τις μικροπολιτικές και παρελκυστικές τακτικές, που ακολουθούνται.Πηγή: enimerosi24.gr