Την πρώτη γυναίκα διευθύντρια σύνταξης στην ιστορία της εφημερίδας απέκτησε η γαλλική Le Monde στο πρόσωπο της 46χρονης Ναταλί Νουγκερέντ.
Η επιλογή της κ. Νουγκερέντ έγινε από τους τρεις βασικούς ιδιοκτήτες του εντύπου, τους Πιερ Μπερζέ, Ξαβιέ Νιέλ και Ματιέ Πιγκάς στις 13 Φεβρουαρίου.

Την απόφαση επικύρωσε η γενική συνέλευση των συντακτών της εφημερίδας την 1η Μαρτίου.

Η Ναταλί Νουγκερέντ άρχισε την καριέρα της σαν freelancer για την επίσης πανεθνικής κυκλοφορίας εφημερίδα Libération, το Radio France International και τη γαλλική υπηρεσία του BBC.

Στην Le Monde εργάζεται από το 1997, έχοντας αναλάβει αποστολές μεταξύ άλλων στη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, την Ουκρανία, τη Ρωσία και το Κόσοβο.

Το 2005 βραβεύτηκε με το βραβείο Albert Londres, καθώς και με το βραβείο Γαλλικού Διπλωματικού Τύπου για την κάλυψη της υπόθεσης ομηρίας του Μπεσλάν και γενικότερα της κρίσης στην Τσετσενία.

Από τη χρονιά εκείνη μέχρι σήμερα, εκτελούσε χρεή διπλωματικής ανταποκρίτριας για την εφημερίδα.

Η κ. Νουγκερέντ δεν έχει ασκήσει στο παρελθόν διευθυντικές αρμοδιότητες και δεν θεωρούνταν φαβορί για την κάλυψη της θέσης του διευθυντή σύνταξης, η οποία χήρευσε μετά τον ξαφνικό θάνατο του Έρικ Ιζραέλεβιτς το Νοέμβριο.

Στη γενική συνέλευση, έλαβε άνω του 80% των ψήφων των συντακτών τόσο της έντυπης όσο και της ηλεκτρονικής έκδοσης της έγκριτης γαλλικής εφημερίδας.


Πηγή: naftemporiki.gr
TAGS