Απάντηση σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» με τίτλο «"Ημέτεροι" και με … πλαστοπροσωπία στην ΕΡΤ» που υπογράφει η δημοσιογράφος Αγγέλα Νταρζάνου δίνει με επίσημη ανακοίνωσή του ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Αιμίλιος Λιάτσος.
Σε δημοσίευμα της η «Αυγή» αναφέρει πως «εργαζόμενοι στην κρατική τηλεόραση κατέθεσαν στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης βαρύτατες κατηγορίες κατά του κ. Λιάτσου», υποστηρίζοντας, επικαλούμενη τη σχετική ανακοίνωση:

«Η εκπομπή «ΕΠΤΑ», αν και δεν απαιτεί καμιά ιδιαίτερη τεχνική υποστήριξη, έχει χρισθεί μικτή παραγωγή προκειμένου να προσληφθούν ημέτεροι. Οι παρουσιάστριες της εκπομπής Βάλια Πετούρη και Αννα Παπασωτηρίου και ο σκηνοθέτης της εκπομπής Γιώργος Καλοφωλιάς είναι, άλλωστε, μόνιμοι υπάλληλοι της ΕΡΤ, το στούντιο και το τηλεοπτικό υλικό που προβάλλεται, διατίθενται επίσης από την ΕΡΤ, η οποία μπορεί να διαθέσει κα το μοντάζ.

Ο λόγος που εχρίσθη μικτή παραγωγή η συγκεκριμένη εκπομπή είναι για να εργαστούν σε αυτήν «ημέτεροι», όπως ο αρχισυντάκτης της εκπομπής Πέρης Χαλάτσης, ο οποίος προσελήφθη μέσω του ιδιώτη συμπαραγωγού. Ο Π. Χαλάτσης στήνει την εκπομπή, επιμελείται τα ρεπορτάζ, συνεννοείται με τους ρεπόρτερ και τους παρουσιαστές και έχει το γενικό πρόσταγμα στο κοντρόλ κατά τη διάρκεια μετάδοσης της εκπομπής. 

Ωστόσο, δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι συνταξιούχος και εάν εμφανιζόταν ως εργαζόμενος, θα έπρεπε να παίρνει μειωμένη τη σύνταξη, όπως προβλέπει ο νόμος, εμφανίζεται επισήμως ως αρχισυντάκτης της εκπομπής ο νεαρός γιος του Δημήτρης Χαλάτσης. Πρόκειται για περίπτωση πλαστοπροσωπίας.

Στη μεθόδευση αυτή της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης δεν αντέδρασε ο διευθυντής Ενημερωτικών εκπομπών, Φώτης Καφαράκης. Η σύζυγός του,  κυρία Τάνια Μαρκουτσά εργάζεται στην ίδια εκπομπή και πάλι μέσω του ιδιώτη συμπαραγωγού ως ρεπόρτερ».

Έντονη ήταν η αντίδραση του Αιμίλιου Λιάτσου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το δημοσίευμα εκφεύγει από κάθε κανόνα καλόπιστης κριτικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αποτελώντας λίβελο αθλιότητας κατά της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και των ανθρώπων που την υπηρετούν.

Στηρίζεται στην πραγματικότητα σε μια συρραφή ψευδών και υστερόβουλων φημών από «πηγές» με ύποπτα και ιδιοτελή κίνητρα, που έχουν ως στόχο να διαβάλουν κάθε προσπάθεια που γίνεται για να παράσχει η ΕΡΤ αντικειμενική και αξιόπιστη ενημέρωση.

Οι γελοιότητες περί «πλαστοπροσωπίας» και «μεθοδεύσεων» αρκούν για να προσδιορίσουν το μέγεθος της αήθειας και της στοχευμένης επίθεσης κατά της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν βρώμικο πόλεμο λασπολογίας και κατασυκοφάντησης, που – φυσικά – δεν μπορεί να μείνει αναπάντητος.

Η συνέχεια θα δοθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης».