Μέχρι και πριν μερικές μέρες, ο διευθυντής του Έθνους Θανάσης Τσεκούρας, διαβεβαίωνε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες απολύσεις δημοσιογράφων. Την ίδια ώρα οι διάδρομοι στη Μεταμόρφωση, βοούσαν περί του αντιθέτου. Τελικά, οι διάδρομοι αποδεικνύονται εγκυρότεροι του συγκεκριμένου διευθυντή.

Πριν από λίγο, απολύθηκε η συνάδελφος Σοφία Βαστάκη από το τηλεοπτικό ρεπορτάζ- θεωρήθηκε υψηλόμισθη από την εργοδοσία, όπως λένε οι έγκυροι διάδρομοι.
Την περασμένη εβδομάδα, απολύθηκε ο Βαγγέλης Γιάννου από το Έθνος- Εργασία.
Και το χειρότερο, οι διάδρομοι επιμένουν ότι  το σχέδιο εκκαθαρίσεων τώρα αρχίζουν...

ΝΕΩΤΕΡΟ: Η αμοιβή της Βαστάκη, σύμφωνα με την εκπρόσωπο των εργαζομένων  Ιωάννα Ηλιάδη,, δεν ξεπερνούσε τη Συλλογική Σύμβαση. Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Μετά την απόλυση του συναδέλφου Βαγγέλη Γιάννου στις 20 Ιανουαρίου 2011, σήμερα ανακοινώθηκε η απόλυση σε μια ακόμα συνάδελφο που εργαζόταν πολλά χρόνια στην εφημερίδα. Πρόκειται για τη συνάδελφο Σοφία Βαστάκη, η οποία εργάζεται επί 18 χρόνια στην εφημερίδα και σήμερα έμαθε η αιτιολογία της απόλυσής της είναι ότι είναι υψηλά αμειβόμενη. Να σημειωθεί ότι η αμοιβή της δεν ξεπερνά την συλλογική σύμβαση. Η απόλυσή της επιβαρύνει δραματικά τη λειτουργία του τμήματος, το οποίο είναι εξαιρετικά μικρό. Οι συνάδελφοι είναι αναστατωμένοι και για τον λόγο αυτό συγκαλώ γενική συνέλευση του ΕΘΝΟΥΣ στις 5 σήμερα το απόγευμα στην οποία και σας καλώ να παραβρεθείτε.