Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι η χθεσινή πρεμιέρα της Έλλης Στάη στη ΝΕΤ, έφερε στην κρατική τηλεόραση τα νούμερα τηλεθέασης που προσδοκούσε. Τα τέταρτα της Στάη, στο σύνολο των κοινών- για να είμαστε σοβαροί, κινήθηκαν ως εξής: 11,3- 10,3- 7,8- 7,1 και 7,1 ως τις 22.15. Ο μέσος όρος, δίνει ένα 8,72%, νούμερο συμπαθητικό για την σημερινή κρατική τηλεόραση, που έχει δει όμως και… καλύτερες μέρες.

Σε ότι αφορά αυτό καθεαυτό το δελτίο: Η Έλλη, εμφανίστηκε λίγο τρακαρισμένη στην αρχή και αυτό είναι φυσιολογικό. Σφράγισε όμως το δελτίο με την εμπειρία και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της, του έδωσε ένα γρήγορο τέμπο που δεν είχε.
Νομίζω ήταν λάθος που ο Πάνος Χαρίτος βγήκε στον αέρα στις 21.25 από το Κάιρο και το πρώτο κομμάτι της Αιγύπτου, φάνηκε- και ήταν, φτωχό.
Σε δύο στιγμές, μου φάνηκε ότι «κρέμασε»: Στις συζητήσεις με τον Γ. Καπόπουλο και τον Π. Καψή. Εδώ σημειώνω ότι ήταν κακή σημειολογία η επιλογή ενός στελέχους του ΔΟΛ για την πρεμιέρα. Αν ακολουθήσουν και άλλοι διευθυντές, κρατάμε ένα λάθος. Αν κυριαρχήσει ο ΔΟΛ, υπάρχει θέμα.
Τα υπόλοιπα παράθυρα, κύλησαν γρήγορα. Πολύ καλή η παρουσία του- παλιού μας συνεργάτη στο ΝΡ- Βαγγέλη Γιακουμή.
Τα βίντεο, ήταν καλά και γρήγορα. Μόνον που έλειπαν παντελώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ένα Σκουρλέτη του ΣΥΝ είδαμε και αυτόν μετά τις δέκα. Και αν αυτό είναι μανιέρα για τα ιδιωτικά κανάλια, δεν ξέρω κατά πόσο νομιμοποιείται να το υιοθετήσει και η κρατική ΝΕΤ. Και μάλιστα τη στιγμή που φιλοξενεί ζωντανά, δύο υπουργούς της Κυβέρνησης!
Πολιτικά, το δελτίο έγερνε φιλοκυβερνητικά, κάποια κλικ περισσότερο από όσο-κατά τη γνώμη μου, επιτρέπεται ως... πάγια αρχή στην κρατική ραδιοτηλεόραση, που οφείλει να τηρεί την πολυφωνία.
Χάθηκαν επίσης και οι δραστηριότητες των υπουργών που δεν ήταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα- προσωπικά δεν θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ποσόστωση ανά υπουργείο.
Η συνέχεια επί της οθόνης…
ΥΓ: Μάλλον ατυχής η επιλογή του «Αστραπόγιαννου» για lead in.

Χριστίνα Αναστασίου

TAGS