Επίθεση από ομάδα διαδηλωτών δέχθηκε ο απεσταλμένος της Καθημερινής στο Κάιρο Πέτρος Παπακωνσταντίνου. Ο Έλληνας δημοσιογράφος μαχαιρώθηκε στο πόδι και χτυπήθηκε με γκλοπ στο κεφάλι από τους υποστηρικτές του καθεστώτος και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ πιο ελαφρά τραυματίστηκε ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης.

Μιλώντας στο kathimerini.gr, ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου μίλησε για τα δραματικά γεγονότα που έζησε στους δρόμους του Καΐρου: «Βρισκόμουν στην πλατεία Ταχρίρ, όπου και έκανα ρεπορτάζ και γυρίζοντας προς το ξενοδοχείο, με εντόπισαν κάποιοι από τους οπαδούς του Μπουμπάρακ. Άρχισαν να με λυντσάρουν, με χτυπούσαν με γκλοπ στο κεφάλι και με μαχαίρωσαν ελαφριά στο πόδι. Κάποιοι φαντάροι επενέβησαν, εντούτοις οι άνθρωποι του Μουμπάρακ μου πήραν ότι είχα πάνω μου μπροστά στους φαντάρους. Κατόπιν, οι στρατιώτες με μετέφεραν σε ασφαλές μέρος, αλλά με αντιμετώπιζαν ως κρατούμενο. Με κρατούσαν εκεί τρία τέταρτα και μετά από έντονες διαμαρτυρίες, με μετέφεραν στο νοσοκομείο. Εκεί ήρθε και η αστυνομία και από το νοσοκομείο μου πήραν το διαβατήριο. Κάναμε διάβημα, μαζί με τον Πάνο Χαρίτο, ήρθε ο πρέσβης, κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, και έτσι πήραμε πίσω το διαβατήριο από το νοσοκομείο». Ο Π. Παπακωσταντίνου έχει βγει από το νοσηλευτικό ίδρυμα κι είπε ότι είναι σε καλή κατάσταση.

«Φωτογράφιζα τις πρωινές συγκρούσεις μπροστά από το αιγυπτιακό μουσείου, όταν ξαφνικά, με τράβηξαν προς το μέρος τους οι υποστηρικτές του Μουμπάρακ και άρχισαν να με χτυπούν. Με τελάρα, ξύλα, γροθιές», ανέφερε στο «Βήμα» ο Γιώργος Μουτάφης