Ήταν θέμα χρόνου: Το νέο δελτίο της ΝΕΤ, με τη λογική της επιλογής με κριτήρια ιδιωτικού καναλιού, παίζει πάρα πολύ κυβέρνηση, λίγο ΝΔ και σχεδόν καθόλου τα υπόλοιπα κόμματα. Χθες, που το δελτίο ήταν κουτσουρεμένο λόγω μπάσκετ, δεν χώρεσε ούτε η ομιλία του Α. Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ! Και ήρθε η απάντηση του Γ. Μιχελάκη:

«Σήμερα η δήθεν δημόσια τηλεόραση, επιβεβαίωσε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο, τον κατήφορο στον οποίο έχει κατρακυλήσει το τελευταίο διάστημα.
Οι εγκάθετοι γκεμπελίσκοι της ΕΡΤ, που θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι χρηματοδοτούνται από το υστέρημα όλων των Ελλήνων και όχι από τα ταμεία του κόμματος που τους επέβαλε, επέλεξαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ να αποκρύψουν τη σημερινή ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, αλλά και να μην περιλάβουν ούτε καν μία αναφορά από τις θέσεις που ανέπτυξε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.
Το γεγονός αυτό είναι το αποκορύφωμα, μιας σειράς άθλιων μεθοδεύσεων των κομματικών υπαλλήλων της ΕΡΤ εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας, όπως η διαστρέβλωση των θέσεων της, η άκριτη υιοθέτηση της κυβερνητικής προπαγάνδας, η περιορισμένη πρόσκληση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, έναντι των κυβερνητικών εκπροσώπων.
Ακόμη και το ΕΣΡ πρόσφατα, διαπιστώνοντας αυτές τις μεθοδεύσεις κάλεσε σε απολογία το κρατικό κανάλι εγκαλώντας το για καθεστωτική προβολή των κυβερνητικών θέσεων εις βάρος της Ν.Δ.
Για όλα αυτά τα θέματα, η Ν.Δ. προέβη τις προηγούμενες ημέρες σε όλα τα αναγκαία διαβήματα προς την ΕΡΤ και τους πολιτικούς της προϊσταμένους.
Κατανοούμε την αγωνία ορισμένων να δικαιολογήσουν τον μισθό τους. Αλλά είναι πλέον ολοφάνερο ότι η αγωνία της κυβέρνησης να “αμπαλάρει” την αλήθεια, κατάντησε την ΕΡΤ όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας που θυμίζει, τα πιο σκληρά απολυταρχικά καθεστώτα άλλων εποχών».

Από τη πλευρά της η ΕΡΤ, με ανακοίνωση τύπου που εξέδωσε σήμερα, επισημαίνει για το θέμα ότι "οι δραστηριότητες του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά καλύφθηκαν πλήρως με έκτακτη μετάδοση από την ΕΤ1 και με ρεπορτάζ στα δελτία Ειδήσεων της ΝΕΤ".

Όπως αναφέρεται στην απάντηση της κρατικής τηλεόρασης, την Πέμπτη 3/2/2011 η ΕΡΤ αφιέρωσε:

"1. 41 λεπτά για την απευθείας μετάδοση της ομιλίας του κυρίου Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.

2. Απόσπασμα 1’.35’’ στο δελτίο των 12.00 (συνολικός χρόνος με το ρεπορτάζ του συντάκτη: 3’.07’’).

3. Βίντεο 2’.10’’ στο δελτίο των 15.00 (συνολικός χρόνος με το ρεπορτάζ του συντάκτη: 2’.42’’).

4. Βίντεο 2’.10’’ στο δελτίο των 18.00 (συνολικός χρόνος με το ρεπορτάζ του συντάκτη: 2’.40’’).

5. Βίντεο 1’.32’’ στο νυχτερινό δελτίο (συνολικός χρόνος με το κείμενο του παρουσιαστή: 1’.46’’)

6. Το κεντρικό δελτίο των 21.00 λόγω του προγραμματισμένου αγώνα μπάσκετ είχε διάρκεια 18’. Επελέγησαν να μεταδοθούν θέματα άμεσης επικαιρότητας. Μεταξύ των άλλων προγραμματισμένων θεμάτων που δεν μεταδόθηκαν, ήταν οι δραστηριότητες του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και του Πρωθυπουργού, καθώς έτυχαν ευρείας τηλεοπτικής κάλυψης από την ΕΡΤ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας".

"Οι ειδήσεις της ΕΡΤ παράγονται και αξιολογούνται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, με αίσθηση ευθύνης και δημοσιογραφικής δεοντολογίας", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ο Γιάννης Μιχελάκης, εξαπέλυσε και νέες βολές, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει θέση. “Είμαι περίεργος τι θα κάνει η κυβέρνηση. Θα το αφήσει να περάσει ή θα αντιδράσει; Αν δεν αντιδράσει η κυβέρνηση σημαίνει ότι το καλύπτει, το προκαλεί και το ζητάει”, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι “προ ημερών παρουσιάστηκε από την κρατική τηλεόραση το θέμα της τροπολογίας που κατέθεσε η ΝΔ για την κατάργηση του ασύλου ως κόντρα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τους βουλευτές του ΛΑ.ΟΣ”. Σημείωσε επίσης ότι στην ΕΡΤ δεν προβάλλονται και αρκετές από τις ανακοινώσεις των στελεχών της ΝΔ. “Μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού”, τόνισε και κατήγγειλε πως “η ΕΡΤ έχει αποκλείσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.
Επίσης έκανε γνωστό πως αμέσως μετά το χθεσινό δελτίο της ΕΡΤ στις 18.00, στο οποίο έπαιξε προτελευταία δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, επικοινώνησε με τον Λ. Ταγματάρχη ο οποίος του είπε πως “θα το δει”. “Το βράδυ η απάντηση ήταν το θέμα να μην παίξει καθόλου”, είπε ο κ. Μιχελάκης.

TAGS