Άλλη μια εξωφρενική υπόθεση του ραδιοτηλεοπτικού χάους ήρθε στην επικαιρότητα για να αποδείξει πως το κράτος και οι αρμόδιες αρχές τιμωρούν όταν δεν υπάρχουν μεγάλα τηλεοπτικά συμφέροντα. Ο πρώην δήμαρχος Πλωμαρίου της Λέσβου καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλακή γιατί τοποθέτησε αναμεταδότες στο νησί προκειμένου να φθάνει το τηλεοπτικό σήμα των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών στην πόλη του.

Μετά από την αναφορά της ΕΕΤΤ ότι οι αναμεταδότες τοποθετήθηκαν «παράνομα» ο πρώην δήμαρχος καταδικάστηκε, σε αντίθεση με άλλους δημάρχους και στη Λέσβο που είχαν απαλλαχθεί για την ίδια κατηγορία! Είναι γνωστό πως τα ιδιωτικά κανάλια δεν ενδιαφέρονται για την κάλυψη των παραμεθόριων περιοχών της χώρας με τηλεοπτικό σήμα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να καλύπτουν τις μεγάλες πόλεις που καλύπτονται διαφημιστικά.

Έτσι οι κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών βλέπουν και ακούνε τούρκικα, βουλγάρικα, αλβανικά και αραβικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Το πρόβλημα έλυναν οι κατά τόπο αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τοποθετούσαν με δικά τους έξοδα, μικρούς αναμεταδότες για την εκπομπή των τηλεοπτικών σημάτων.

Η ΕΕΤΤ στη διάρκεια ελέγχων της ανά την Ελλάδα, έκρινε πως η τοποθέτηση αυτή είναι «παράνομη», χωρίς αδειοδότηση.

Πηγή: typologies.gr