Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γίνεται αυτή την ώρα έξω από τα γραφεία της Alpha Editions, από δημοσιογράφους που διεκδικούν δεδουλευμένα από τον Αντώνη Λυμπέρη.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

"Συνέχεια στις «παρασκηνιακές» μεθοδεύσεις της ιδιοκτησίας των «Εκδόσεων Λυμπέρη» έδωσε η - με αδιαφανείς διαδικασίες - μεταφορά των τίτλων «Hello», «Τηλεκοντρόλ», «7 μέρες TV» και «Εγώ» της εταιρείας, στον έλεγχο της νεοσυσταθείσας εκδοτικής εταιρείας «Alpha Editions A.E.», συμφερόντων Δημ. Κοντομηνά και Θεοχ. Φιλιππόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι οι 200 περίπου εργαζόμενοι της «LIBERIS PUBLICATIONS» βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμο, είτε σε επίσχεση εργασίας, είτε απολυμένοι χωρίς αποζημίωση, με οφειλόμενες αποδοχές 800.000 € και πλέον (πρόσφατη απόφαση Ειρηνοδικείου Κρωπίας). Επίσης, η «LIBERIS PUBLICATIONS » οφείλει μόνο στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ ασφαλιστικές εισφορές άνω των 5.000.000 €.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων, με δεδομένο ότι δεν αποδέχεται κανένα τετελεσμένο, καμία πράξη εις βάρος των δικαιωμάτων των δοκιμαζόμενων συναδέλφων μας, στηρίζει την απόφαση της Γ.Σ. των εργαζομένων της ΛΥΜΠΕΡΗΣ Α.Ε., για συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας τηνΤετάρτη 5 Ιουνίου 2013 και ώρα 16.30 στα Γραφεία της εταιρείας Alpha Editions (Αμαρουσίου Χαλανδρίου 92, Αμαρούσιο), στο πλαίσιο προάσπισης των εργασιακών, μισθολογικών κι ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων:

  • Προειδοποιεί προς κάθε κατεύθυνση ότι συνεχίζει να στηρίζει με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο τις δίκαιες διεκδικήσεις των συναδέλφων μας.
  • Απαιτεί την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων στους 200 εργαζόμενους του Λυμπέρη που βρίσκονται στο δρόμο εδώ και ένα χρόνο. 
  • Απαιτεί την άμεση εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ.
  • Καλεί όλους τους δοκιμαζόμενους συναδέλφους, να δώσουν το παρών, με πνεύμα επιφυλακής και αγωνιστικής ετοιμότητας στην παραπάνω συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 .