Τα προβλήματα (και) στον Πρωταθλητή παίρνουν... μετάλλιο, με την ΕΣΗΕΑ -μετά τη χθεσινή προειδοποίηση στον εκδότη Σωτήρη Πουλόπουλο- να αποφασίζει τριήμερη απεργία! Η αντίδραση της Ένωσης δεν συνηθίζεται είναι η αλήθεια, δεδομένου ότι έως τώρα το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων περιοριζόταν σε 24ωρες. Οσοι γνωρίζουν, πάντως, πρόσωπα και καταστάσεις, δεν... αποσυνδέουν τη δυναμική στάση της ΕΣΗΕΑ με τις επικείμενες εκλογές (της).

Πληροφορίες, πάντως, της στήλης αναφέρουν ότι θα υπάρξουν νέες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να αποφευχθεί η απουσία της εφημερίδας για τρεις ολόκληρες μέρες από τα περίπτερα.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 7 Ιουνίου 2013 έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 10 Ιουνίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ».

Οι συνάδελφοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ», η οποία δεν έχει καταβάλλει δεδουλευμένες αποδοχές έξι μηνών στους συναδέλφους.

Η ΕΣΗΕΑ ζητεί την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων".

Αντζελα Νικολαϊδου