Νέα ήθη και έθιμα εγκαινιάζονται στην Ελευθεροτυπία. Ο εκδότης Χάρης Οικονομόπουλος διεμήνυσε στους συντάκτες ότι θα πάρουν κάτι... ψιλά, με την προϋπόθεση ότι δεν θα απεργήσουν!

Ο κ. Οικονομόπουλος δεν έδωσε καμμιά εγγύηση για το μέλλον της εφημερίδας αλλά τόνισε πως την Παρασκευή θα δοθεί «έναντι» ο μισός μισθός του Απριλίου, ενώ ο άλλος μισός θα καταβληθεί έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου με την προϋπόθεση ότι δεν θα διαταραχθεί η λειτουργία της εφημερίδας από τυχόν απεργιακές κινητοποιήσεις!

Σχετικά με την εξόφληση του Μαΐου δεν ειπώθηκε τίποτε και το θέμα παραπέμθηκε στις καλένδες της... Τρίτης Όψης ενώ με την άνευ κινήτρων «εθελουσία» γνωστοποιήθηκε πως όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν να αποχωρήσουν, (έδωσε νέα διορία εως την ερχόμενη Δευτέρα) θα εξοφληθούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, αυτοί που θα παραμείνουν θα πρέπει να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται τουλάχιστον έως τον Σεπτέμβριο... Αυτό υποτίθεται ότι θα αλλάξει αν στο μεταξύ... βρεθεί επενδυτής ή... μεταβιβαστεί η εταιρεία ή... αυξηθεί η κυκλοφορία της εφημερίδας και... ενισχυθούν τα διαφημιστικά έσοδα!

Τη Δευτέρα -εκτός απροόπτου- οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση (ήταν να γίνει σήμερα) παρουσία μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Πηγή: zoornalistas.blogspot.gr