Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm και τις εκπομπές του Γιώργου Τράγκα στις 22/10, 26/10 και 6/11 για χαμηλή ποιότητα προγράμματος και γλώσσας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Για τον ίδιο λόγο το Συμβούλιο επέβαλε πρόστιμο 10.000 ευρώ στον σταθμό Libero fm 107,4 του νομού Θεσσαλονίκης. Σύσταση επιβλήθηκε στο Astra TV νομού Μαγνησίας για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων, ενώ σε σύσταση μετατράπηκε το πρόστιμο 15.000 ευρώ που είχε επιβληθεί στον STAR fm νομού Θεσσαλονίκης μετά από ακύρωση της απόφασης από το ΣτΕ.

Επίσης, εγκρίθηκε από το ΕΣΡ το περιεχόμενο ευρυζωνικού δικτύου των καναλιών Fashion One, The Poker Channel, OTE Sport 1,2,3,4, καθώς και η σύμβαση του ΟΤΕ TV με το MAD TV.

Το Συμβούλιο επισκέφτηκαν σήμερα εκπρόσωποι από τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενημερώθηκαν για θέματα προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, των μειονοτήτων, της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας και κατά του ρατσισμού.

Τέλος, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, με σκοπό την προώθηση και τη βελτίωση των ρυθμιστικών αρμοδιοτήτων που ασκούν στον τομέα των υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων.

TAGS