«Ξεκινήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα με τις συνεντεύξεις των επιστημόνων και από τον Αύγουστο την σκυτάλη θα πάρει ο Γιάννης Πλούταρχος. Το ντοκιμαντέρ έχει προγραμματιστεί να προβληθεί γύρω στα Χριστούγεννα» τόνισε η Ρούλα Χάμου στο περιοδικό TVBOX.

Το τηλεοπτικό αυτό εγχείρημα του τραγουδιστή έχει καθαρά να κάνει με θέματα που αφορούν τη μεσογειακή διατροφή, τις ομορφιές και τον πολιτισμό τη Ελλάδας και φυσικά τη μουσική.

Ωστόσο σε μια καθαρά ελληνική παραγωγή, η συμμετοχή ελληνικών κεφαλαίων, είναι σχεδόν μηδενική, καθώς Γάλλοι και Τούρκοι είναι αυτοί που έβαλαν χρήματα προκειμένου να πραγματοποιηθεί το ντοκιμαντέρ.

 «Ο γαλλικός οργανισμός τουρισμού και Τούρκοι ελαιοπαραγωγοί οι οποίοι θέλουν να διαφημίσουν το λάδι τους είναι αυτοί που μας βοήθησαν. Είναι πολύ λυπηρό. Εδώ και δυο χρόνια δεν έχει βρεθεί κανείς από την Ελλάδα να δείξει ενδιαφέρον για ένα ντοκιμαντέρ που προβάλλει κατά κύριο λόγο τον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδας, καθώς και την αξία που έχουν τα ελληνικά προϊόντα στην διατροφή μας».

«Το 2014 φιλοδοξούμε η παραγωγή μας να συμμετέχει σε όλα τα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ ανά τον κόσμο» τόνισε η συνεργάτης του Γιάννη Πλούταρχου.