Η Έλλη Στάη παραχώρησε συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα και στάθηκε στο κλείσιμο της ΕΡΤ και τα όσα επακολούθησαν. Ειλικρινής και με πλήρη συναίσθηση των λεγομένων της, η σιδηρά κυρία των ειδήσεων δήλωσε:

«Αυτό το οποίο δημιούργησε όλη την ένταση του παρατεινόμενου σοκ και των αντιδράσεων δεν ήταν η απόφαση και η πρόθεση να γίνει εξυγίανση, αναδιάρθρωση με περικοπές. Αυτό που μπορεί να σε τρελάνει είναι ο τρόπος που επιλέχτηκε να γίνει κάτι τέτοιο. Πρώτον, αποφασίστηκε να κλείσει ένας δημόσιος οργανισμός, πετώντας στον κουβά όλους τους εργαζομένους, καλούς, κακούς, νέους, μεγαλύτερους, όλους, συλλήβδην...

...Δεύτερον, ήταν ο τρόπος του ξαφνικού «μαύρου». Δεν το περίμενα ούτε την ώρα που ήμασταν στον αέρα. Όταν άκουσα ότι θα διακοπεί το πρόγραμμα, φαντάστηκα το live πρόγραμμα. Δεν περίμενα ότι θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί σήμερα στην Ελλάδα, την Ευρώπη ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, ότι θα κατεβάσει… μπαμ ένα «μαύρο». Δεν μπορείς να απολύεις 2.500 ανθρώπους και να τους βρίζεις. Δεν μπορείς να μιλάς για διαφθορά, χωρίς να έχεις τουλάχιστον το συναίσθημα της αλληλεγγύης προς τον απολυμένο. Ε, δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Εδώ χαθήκανε όλα τα στοιχεία του ανθρώπινου λογικού και του ανθρώπινου θυμικού. Μπορείς να πεις ότι ήτανε η απόλυτη βλακεία, η απόλυτη κουταμάρα».