Δεν είναι να απορεί κανείς που όταν οι δημοσιογράφοι απεργούν ουδείς κλάδος εργαζομένων στέκεται στο πλευρό τους. Έχει να κάνει κυρίως με την στάση των “επώνυμων” συναδέλφων, κυρίως των τηλεοπτικών “αστέρων” οι οποίοι δεν βρίσκουν καλή κουβέντα να πούνε για τους κλάδους των εργαζομένων οι οποίοι διεκδικούν το δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή. Τα κεκτημένα με αγώνες χρόνων ονομάζονται με βδελυγμία προνόμια, οι συνδικαλιστές λοιδορούνται, οι διεκδικήσεις παρουσιάζονται σαν... κλοπές και οι απεργοί σαν αντικοινωνικά στοιχεία, σε μια προσπάθεια υποδαύλισης του κοινωνικού αυτοματισμού.

Σ' αυτή την προσπάθεια ισοπέδωσης των κεκτημένων και εξαφάνισης οποιασδήποτε διαφορετικής άποψης- έχει δίκαιο ο Στάθης Σταυρόπουλος, πρωταγωνιστεί το Mega. Με πριμαντόνες την Τρέμη, τον Πρετεντέρη, τον Μ. Καψή, με τον Λιάρο και τον Καμπουράκη να ιδρώνουν για να τους φτάσουν, με τον Χρ. Παναγιωτόπουλο να κρατάει τη μπαγκέτα από το κοντρόλ αθέατος.

“Πρετεντέρη και Καψή, δεν τα φάγαμε μαζί”

Δεν είναι μόνον οι γιατροί που θεωρούν ότι οι δημοσιογράφοι- κυρίως του Mega προσπαθούν να γελοιοποιήσουν τον αγώνα τους. Στη μια το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία του καναλιού στη Μεσογείων, έφτασε η μηχανοκίνητη πορεία των απεργών της ΕΘΕΛ, καθώς το υπουργείο Μεταφορών βρίσκεται σχεδόν δίπλα. Εκτός από τα συνθήματα διεκδίκησης και τα συνθήματα εναντίον του υπουργού, οι απεργοί φώναξαν με πάθος και το σύνθημα “Πρετεντέρη και Καψή δεν τα φάγαμε μαζί” εξισώνοντας ουσιαστικά τους σχολιαστές του δελτίου του Mega με τον Θόδωρο Πάγκαλο !!!

Η διαμαρτυρία των γιατρών

Διαβάστε τώρα την επιστολή διαμαρτυρίας των Ιατρικών Ενώσεων προς την ΕΣΗΕΑ για την κακομεταχείριση που υφίστανται οι απεργοί γιατροί από την τηλεόραση και θα καταλάβετε γιατί η κοινή γνώμη μας θεωρεί- τους δημοσιογράφους, γρανάζι του συστήματος, ακριβοπληρωμένο και καλολαδωμένο όμως, έστω και αν είναι αλήθεια ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι...

Προς

τον Πρόεδρο και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

κ. Πρόεδρε

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης των γιατρών που εξελίσσεται αυτές τις μέρες παρακολουθήσαμε ως εκπρόσωποι των ιατρικών φορέων πολλές ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων προκειμένου να διαπιστώσουμε τον τρόπο προβολής των αιτημάτων μας.

Με οργή διαπιστώσαμε ότι ορισμένοι συνάδελφοι σας, αντί της αντικειμενικής και αμερόληπτης παρουσίασης των συνομιλητών τους, μετέρχονται επανειλημμένα μεθοδεύσεις οι οποίες ούτε τους ίδιους τιμούν, ούτε και το λειτούργημά τους.

Κάποιοι εξ αυτών (π.χ ο κ. Λιάρος) επιδίδονται κατά την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων σε απαξιωτικά σχόλια σε βάρος μας, τα οποία οδηγούν τους τηλεθεατές να πιστέψουν πως οι γιατροί δεν έχουν δικαίωμα να απεργούν, ενώ κάποιοι άλλοι (π.χ ο κ. Καμπουράκης) όταν συνομιλούν με προσκεκλημένους γιατρούς επιδίδονται σε γκριμάτσες και χειρονομίες με στόχο τη γελοιοποίησή μας.

κ. Πρόεδρε

Ως εργαζόμενοι επιστήμονες έχουμε δικαίωμα να κινητοποιούμαστε με τρόπους που εμείς κρίνουμε κατάλληλους και αποτελεσματικούς, τους οποίους θέτουμε στην κρίση των συναδέλφων μας και της κοινωνίας, παραμένοντας δεκτικοί σε κάθε συζήτηση και κριτική, αρκεί να τηρούνται οι κανόνες του αμοιβαίου σεβασμού.

Τουναντίον στις ενδεικτικές περιπτώσεις που προαναφέραμε οι συνάδελφοί σας φαίνεται ότι δεν αποσκοπούν σε προβολή καταστάσεων και απόψεων, αλλά σε γελοιοποίηση των γιατρών που φιλοξενούν, πράγμα απαράδεκτο κατά τη γνώμη μας.

Παρακαλούμε λοιπόν να κινήσετε εκείνες τις διαδικασίες που προβλέπει η δημοσιογραφική δεοντολογία και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία.

Με εκτίμηση

ΡΗΓΑΚΗΣ ΣΩΤ.                                            ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ ΜΙΧ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΑΣ       ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ

ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ ΙΩΑΝ                                              ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ                        ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ                                          ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ ΣΤΑΘΗΣ                                 ΨΑΛΤΑΚΟΣ ΠΑΝ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΠ                                     ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΙΚΑ