Απίστευτο περιστατικό λογοκρισίας. Η διευθύντρια της “Ελευθεροτυπίας”, Κύρα Αδάμ, το βράδυ της Πέμπτης ανακοίνωσε στον Ανδρέα Ρουμελιώτη την απόλυση του, εξαιτίας ενός κειμένου του με τίτλο “Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ”!

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από τις αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ με τηλεφωνήματα στην εφημερίδα, στους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε forum στο Internet. Δεν έχει όμως  ακόμη επικυρωθεί και εξετάζεται το ενδεχόμενο μετακίνησής του δημοσιογράφου στην “Κυριακάτικη” , αλλά είναι αδιανόητο για την εφημερίδα που έχει στον τίτλο της τη λέξη Ελευθεροτυπία και που σήμερα διαμαρτύρεται για την “Επιχείρηση ΟΠΑΠ: <<φίμωτρο στα ΜΜΕ>> να απολύει δημοσιογράφο μετά από απαίτηση οπαδών. Πολύ δε, όταν η “Ελευθεροτυπία” προσπαθεί να δηλώσει πως δεν έχει σχέση με τον υπόλοιπο Τύπου όπου  καθημερινά λογοκρίνονται τα κείμενα που δεν υποστηρίζουν το  Μνημόνιο.
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” επιχειρεί η διοίκηση της εφημερίδας να “μεταθέσει”  τον Ανδρέα Ρουμελιώτη, γλυτώνοντας το κόστος της απόλυσης.  Όμως ο δημοσιογράφος έχει ήδη απολυθεί από την “Κυριακάτικη” χωρίς να έχει λάβει αποζημίωση και η απόπειρα αυτή θεωρείται πως συνιστά “βλαπτική μεταβολή”.