Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται το Alter, καθώς οι μέτοχοι βρίσκονται σε ένα μαραθώνιο διαπραγματεύσεων με τις πιστώτριες τράπεζες, προκειμένου να βρεθεί λύση, έστω και αν χρειαστούν μέτρα αλά... ΔΝΤ και το κανάλι να μην οδηγηθεί στο λουκέτο.

Στις διαπραγματεύσεις συμμετέχει και ο Γ. Κορωνιάς, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, ο οποίος στην περίπτωση κατά την οποία υπάρξει συμφωνία θα ηγηθεί της προσπάθειας εξυγίανσης, αφού ήδη έχει συμφωνήσει με τον Γ. Κουρή.
Το πρόβλημα εστιάζεται στην υπερέκθεση ορισμένων τραπεζών, που πλέον διστάζουν να προχωρήσουν και σε νέα χρηματοδότηση.
Η ρευστή κατάσταση, προκαλεί φόβο και στη διαφημιστική αγορά καθώς υπάρχουν εταιρείες που έχουν προαγοράσει διαφημιστικό χρόνο πολλών εκατομμυρίων ευρώ και μια ενδεχόμενη αναστολή της λειτουργίας του καναλιού θα τις οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε πτώχευση.
Το κακό σενάριο, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει και άλλες “παράπλευρες απώλειες” καθώς οι θεατρικές επιχειρήσεις του Κ. Γιαννίκου, οι εταιρείες παραγωγής δίσκων, τα βιβλία και η βιομηχανία παιδικής ψυχαγωγίας, αλλά και οι εφημερίδες που σχετίζονται με εταίρους του καναλιού, θα απολέσουν την δωρεάν διαφήμιση.
Εν τω μεταξύ, οι καθυστερήσεις στις καταβολές των μισθών, προκαλούν- εκτός από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, γκρίνιες και τριγμούς. Πολλοί τηλεαστέρες δηλώνουν απρόθυμοι να συνεχίσουν υπό αυτές τις συνθήκες, γεγονός που καταγράφεται και στον αέρα του καναλιού, αφού η... επιδημία των ιώσεων οδηγεί σε μετάδοση επαναλήψεων.