current views are: 1

3 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση13:34

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη Ναυτεμπορική

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) επιστολή-καταγγελία για την εφημερίδα Ναυτεμπορική.

Δημοσίευση 13:34’
αρθρο-newpost

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) επιστολή-καταγγελία για την εφημερίδα Ναυτεμπορική.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) την ακόλουθη επιστολή-καταγγελία για την εφημερίδα Ναυτεμπορική:

«Προς

το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.)

Κύριοι,

Σας καταγγέλλουμε την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Π. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Λένορμαν αρ. 205 και εκπροσωπείται νόμιμα, η οποία εκδίδει την εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» ότι, επιχειρεί να επιβάλλει στα μέλη μας, που εργάζονται στην παραπάνω εφημερίδα, να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας, με όρους διαφορετικούς αυτών των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ειδικότερα, με σημαντική μείωση των αποδοχών τους.

Συγκεκριμένα, πληροφορηθήκαμε ότι η εργοδοσία ασκεί πίεση στους εργαζομένους δημοσιογράφους, προκειμένου να υπογράψουν καταχρηστικές τροποποιητικές ατομικές συμβάσεις εργασίας, με περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους, ακόμη και στους ιδιαίτερα χαμηλά αμειβόμενους. Μάλιστα, οι ατομικές αυτές συμβάσεις είναι οι δεύτερες κατά σειρά που καλούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι. Η εργοδότρια εταιρεία, εκμεταλλευόμενη την ανασφάλεια των εργαζομένων όσο αφορά στην διατήρηση των θέσεων εργασίας, ζητά απ’ αυτούς να υπογράψουν και να συναινέσουν ουσιαστικά στις μειώσεις αυτές.

Επειδή οι πράξεις της καταγγελλόμενης εταιρείας παρεκκλίνουν από τα νόμιμα όρια, ζητούμε να προχωρήσετε στις νόμιμες ενέργειες και κυρίως να προστατευθούν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν θα υπογράψουν τις νέες ατομικές συμβάσεις, από την όποια τυχόν εκδικητική συμπεριφορά της εργοδοσίας.