Η κυβέρνηση ανασύρει το νομοσχέδιο Αλιβιζάτου, που είχε κατατεθεί στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2012, για να καλύψει την εκτροπή που προκάλεσε η πραξικοπηματική και σοκαριστική διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ, αναφέρουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ σε ανακοίνωσή τους για τηνκατάθεση του νομοσχεδίου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Όπως επισημαίνουν, την ώρα που ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δηλώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή με την υπογραφή επτά υπουργών το σχέδιο νόμου για τη «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση», ωστόσο από τη λίστα των υπογραφών λείπει η υπογραφή του πλέον υπεύθυνου για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή.

Το «μαύρο» που παραμένει στις συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δεν διασκεδάζεται με εντυπώσεις θεσμικών παρεμβάσεων, σημειώνουν οι δημοσιογράφοι και τονίζουν πως κακέκτυπα λύσεων δεν απαντούν στη διεθνή κατακραυγή και τις ασφυκτικές πιέσεις της κοινωνίας.

Μοναδικό νέο στοιχείο της νομοθετικής πρωτοβουλίας, συνεχίζουν, είναι η έκθεση αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων, στην οποία αιτιολογούνται «οι αμαρτίες» της ΕΡΤ: «Με την προτεινόμενη ρύθμιση εξυγιαίνεται ένα από τα πιο σπάταλα ΝΠΙΔ του Δημοσίου Τομέα, με αποτέλεσμα οι ευεργετικές συνέπειες να είναι μεγάλες και απροσδιόριστες ακόμα».

«Ούτε λέξη ασφαλώς για τη νέα μαύρη τρύπα τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ που προκάλεσε στον κρατικό προϋπολογισμό το λουκέτο στην ΕΡΤ», καταλήγουν.

 

TAGS