Ως θέμα 24ώρων χαρακτήρισε το άνοιγμα της ΕΡΤ ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο». 

«Πιστεύω ότι είναι θέμα 24ώρων να ανοίξει η ΕΡΤ. Είναι θέμα 24ώρων να εφαρμοστεί το μεταβατικό στάδιο. Η μετάβαση θα είναι ένα τεστ. Θα είναι αρκετά δύσκολο» είπε και πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι δεν αποχωρήσουν από το κτίριο, δεν αποκλείεται το πρόγραμμα να εκπέμψει και από άλλη τοποθεσία. 

Σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ο κ. Καψής εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί η απόφαση.

«Θα εφαρμόσουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ωστόσο, έχουμε κολλήσει σε έναν συμβολισμό του να υπογράψουμε τις μεταβατικές συμβάσεις. Η ουσία δεν υπάρχει. Φοβάμαι ότι έχουμε κολλήσει εκεί και δεν θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε» είπε. 

Καταλήγοντας ο κ. Καψής αναφέρθηκε στους εργαζόμενους, εκ των οποίων, όπως είπε, πολλοί θα βγουν κερδισμένοι. «Μερικοί εργαζόμενοι θα κερδίσουν πολλά από αυτή την ιστορία και άλλοι θα χάσουν. Προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο εύκολο γίνεται για αυτούς».