current views are: 1

6 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση18:18

Τα σχέδια του Γιώργου Κουρή για την επιστροφή του στα ΜΜΕ

Δυναμικά επιστρέφει στο προσκήνιο ο Γιώργος Κουρής, ο οποίος ετοιμάζει συστηματικά την επιστροφή του στην έντυπη και ηλεκτρονική ενημέρωση.

 

Δημοσίευση 18:18’
αρθρο-newpost

Δυναμικά επιστρέφει στο προσκήνιο ο Γιώργος Κουρής, ο οποίος ετοιμάζει συστηματικά την επιστροφή του στην έντυπη και ηλεκτρονική ενημέρωση.

 

Δυναμικά επιστρέφει στο προσκήνιο ο Γιώργος Κουρής, ο οποίος ετοιμάζει συστηματικά την επιστροφή του στην έντυπη και ηλεκτρονική ενημέρωση.
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αξία», στόχος του είναι η επανακυκλοφορία της εφημερίδας «Η Αυριανή» με αιχμηρή γραφή και όπως λέει ο ίδιος με αλήθειες που θα τρομάξουν πολλούς.
 
Παράλληλα, ο Γιώργος Κουρής κατέθεσε και σχέδιο επαναλειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Alter
 

 

Ολόκληρο το δημοσίευμα της Αξίας: 
 
Ρελάνς Κουρή με νέα «Αυριανή» και επαναλειτουργία του Alter!
 
Το σχέδιο για το κανάλι προβλέπει συνολικό προσωπικό (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί) έως 300 άτομα, με μηνιαίες αποδοχές 800 ευρώ!
 
Αποφασισμένος να βγάλει ξανά στα περίπτερα την «Αυριανή» είναι ο Γιώργος Κουρής, ο οποίος παράλληλα κατέθεσε σχέδιο επαναλειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Αlter.
 
Ο Κεφαλλονίτης δημοσιογράφος όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε όλες τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να επανακυκλοφορήσει η «Αυριανή», έχοντας έρθει σε συμφωνία με τους περισσότερους δημοσιογράφους που εργάζονταν επί χρόνια στη «ναυαρχίδα» του Ταύρου.
 
Σύμφωνα με διαρροές του ίδιου, η νέα Αυριανή αναμένεται να είναι πολύ πιο αιχμηρή, στο στυλ «τους κρατάω όλους με χαρτιά. Θα πληρώσουν όσοι με έστειλαν φυλακή!» και θα έχει εντελώς διαφορετικό σχήμα. Σύμφωνα με το πληροφορίες, στόχος του Γιώργου Κουρή είναι η εφημερίδα να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.
 
Σε ότι αφορά στο Αlter, o Γιώργος Κουρής κατέθεσε την Πέμπτη πρόταση στους εργαζομένους, με κοινοποίηση στην ΕΣΗΕΑ.
 
Το σχέδιο προβλέπει συνολικό προσωπικό (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί) να μην έως 300 άτομα, με μηνιαίες μεικτές αποδοχές 800 ευρώ. Σύμφωνα με το σχέδιο, πριν την έναρξη λειτουργίας του σταθμού θα καταβληθεί το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ στους 450 εργαζόμενους στο Alter, από το οποίο θα λάβουν bonus οι 150 εργαζόμενοι που θα προθυμοποιηθούν να αποχωρήσουν.
 
Όσο για την τρέχουσα μισθοδοσία, τις αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα που οφείλει η εταιρία στους εργαζόμενους, αυτά θα καταβάλλονται από τα μηνιαία έσοδα του σταθμού.
 
Στη γραπτή του πρόταση ο Γιώργος Κουρής, επιρρίπτει αποκλειστική ευθύνη στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο, Κώστα Γιαννίκο, και καταλήγει ζητώντας την έγγραφη αποδοχή της από τους εργαζομένους καθώς φιλοδοξεί ότι μόνο αν επέλθει εργασιακή ειρήνη θα μπορέσει να συγκεντρώσει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, δανειζόμενος ή συνεργαζόμενος με υποψήφιους επενδυτές.
 
Είχε προηγηθεί την Τρίτη η πρώτη συνάντηση μεταξύ του δικηγόρου του Γιώργου Κουρή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Alter, όπου εξετάστηκε η πιθανότητα επαναλειτουργίας του σταθμού.
Τις επόμενες ημέρες υπήρξαν κι άλλες επαφές του γνωστού δικηγόρου με τους εργαζόμενους του Alter, ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις, το τοπίο παραμένει θολό.
 
Πάντως από την πλευρά του ο Γιώργος Κουρής θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και θα βάλει τα δυνατά του για να επαναλειτουργήσει το κανάλι του Μπουρναζίου, εγχείρημα που αναμφίβολα είναι δύσκολο.
 
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου το δικαστήριο είχε απορρίψει την αίτηση για παράταση ενός μήνα που είχε ζητήσει ο ειδικός πραγματογνώμονας για το Alter, προκειμένου να παραδώσει το πόρισμα για το μέλλον του σταθμού.
Στις αρχές Απριλίου εκδικάστηκε και η αίτηση πτώχευσης που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι του σταθμού αλλά η απόφαση δεν έχει εκδοθεί ακόμα.