Την έντονη αντίδραση της ΠΟΣΠΕΡΤ και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ προκάλεσαν τα περί λεηλασίας υλικού από το αρχείο της ΕΡΤ

«Όπως επισημαίνουν σε σχετική τους ανακοίνωση, 

1. Από τις 11 Ιουνίου και μέχρι σήμερα, δεν έχει φύγει από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο καθόλου αρχειακό υλικό προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Το προσωπικό του Μουσείου – Αρχείου, ανεξαρτήτως ειδικότητας ή θέσης, διασφαλίζει την ακεραιότητα του αρχειακού πλούτου της ΕΡΤ, με τη νυχθημερόν παρουσία του στους χώρους φύλαξης του υλικού στο Ραδιομέγαρο. Οι κάμερες ασφαλείας, εξάλλου, μπορούν να πιστοποιήσουν τα παραπάνω και να διαψεύσουν οιονδήποτε κακόβουλο ισχυρισμό περί του αντιθέτου.

2. Το αρχειακό υλικό κυριότητας ΕΡΤ, υπόκειται σε συγγενικά δικαιώματα, κατοχυρωμένα από την κείμενη ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και διασφαλισμένα πλήρως από τις εσωτερικές διαδικασίες της ΕΡΤ Α.Ε. Συνεπώς, η άνευ αδείας χρήση τους από οποιονδήποτε οπτικοακουστικό φορέα πλην της ΕΡΤ Α.Ε. πλήττει το έννομο συμφέρον όσων νέμονται τα συγγενικά δικαιώματα του υλικού και επισύρει τις σχετικές νομικές ρήτρες και ποινές.

3. Προειδοποιούμε ότι οι εργαζόμενοι ξέρουν τον δρόμο προς τον εισαγγελέα και το έχουν αποδείξει…».