current views are: 2

10 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση05:26

Στον αέρα από τις 9 το βράδυ η «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση» (φωτό)

Στον αέρα βρίσκεται η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση από τις 9 το βράδυ της Τετάρτης. Πρώτη εκπομπή που προβλήθηκε από τη μεταβατική νέα «ΕΡΤ» ήταν η ασπρόμαυρη ελληνική ταινία «η κυρία Δήμαρχος» με το αξέχαστο κινηματογραφικό δίδυμο Βασίλη Αυλωνίτη και Γεωργίας Βασιλειάδου.

Δημοσίευση 05:26’
αρθρο-newpost

Στον αέρα βρίσκεται η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση από τις 9 το βράδυ της Τετάρτης. Πρώτη εκπομπή που προβλήθηκε από τη μεταβατική νέα «ΕΡΤ» ήταν η ασπρόμαυρη ελληνική ταινία «η κυρία Δήμαρχος» με το αξέχαστο κινηματογραφικό δίδυμο Βασίλη Αυλωνίτη και Γεωργίας Βασιλειάδου.

Στον αέρα βρίσκεται η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση από τις 9 το βράδυ της Τετάρτης. Πρώτη εκπομπή που προβλήθηκε από τη μεταβατική νέα «ΕΡΤ» ήταν η ασπρόμαυρη ελληνική ταινία «η κυρία Δήμαρχος» με το αξέχαστο κινηματογραφικό δίδυμο Βασίλη Αυλωνίτη και Γεωργίας Βασιλειάδου.

Το σήμα του νέου καναλιού εμφανίστηκε επάνω αριστερά στην οθόνη με τα αρχικά «ΕΔΤ» και στη συνέχεια άλλαξε σε «ΔΤ» ενώ περνούσαν κρόουλ με τίτλους ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι  λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τετάρτης εξέπεμψε σήμα η νέα, μεταβατική, δημόσια τηλεόραση. Ο νέος μεταβατικός φορέας εξέπεμψε σήμα με τα αρχικά Ε.Δ.Τ. (Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση). Από τις παλαιές συχνότητες της ΕΡΤ και συγκεκριμένα της ΝΕΤ  το πρωί εμφανίστηκε μια κάρτα που προανήγγειλε την έναρξη λειτουργίας του μεταβατικού σταδίου για τη Δημόσια Τηλεόραση. 

Καψής: Ανοιχτή για τους εργαζόμενους η πόρτα του διαλόγου

Την ίδια ώρα ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής δήλωνε στο Mega πως η πόρτα στον διάλογο με τους εργαζόμενους παραμένει ανοιχτή, αλλά πρέπει να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση, ενώ προανείγγειλε πως πολύ σύντομα το νέο πρόγραμμα θα είναι στον αέρα. Όπως διευκρίνισε η εκπομπή του σήματος γίνεται από ιδιωτικό στούντιο. 

Για αρχή είπε ο κ. Καψής θα εκπέμπει πρόγραμμα ψυγείου από το αρχείο της ΕΡΤ και θα μεταδίδονται και τίτλοι ειδήσεων υπο την μορφή κρόουλ (δηλαδή ειδήσεις στο κάτω μέρος της οθόνης) ενώ ταυτόχρονα θα δημοσιοποιηθεί και προκήρυξη για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού. 

Αντιδράσεις εργαζομένων και ΠΟΣΠΕΡΤ

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι δήλωσαν δια της εκπροσώπου των δημοσιογράφων της ΝΕΤ Μάχης Νικολάρα η οποία μίλησε στον Ant1 πως «η ΕΔΤ είναι η φαιδρή όψη της ιστορίας». «Χαίρομαι οτι ο κ. Καψής αναγνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι θέλουν να βρουν λύση» είπε και αναρωτήθηκε « γιατι δεν κάνει και η κυβέρνηση το ίδιο». 

Σχολίασε πάντως πως η εκπομπή σήματος δεν είναι κίνηση για να βρεθεί λύση ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε προκηρύξει τον διαγωνισμό και όποιος από τους εργαζόμενους ενδιαφέρεται να κάνει αίτηση. 

Για παράνομη, πραξικοπηματική και αντισυνταγματική πράξη, έκαναν λόγο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αναφερόμενοι στην εμφάνιση του σήματος της «Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης» ( ΕΔΤ) μέσα από τις συχνότητες της παλαιού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Όπως τόνισαν, η εκπομπή του σήματος της ΕΔΤ δεν συνιστά συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ καθώς δεν υπάρχει ραδιοφωνία, ιστότοποι, ενημερωτικό πρόγραμμα.

«Μετά το μαύρο της ΕΡΤ, η κυβέρνηση επιχειρεί και την ιδιωτικοποίησή της», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, δηλώνοντας πως πρόκειται να γίνει αίτηση στο ΣτΕ για σύγκληση της Επιτροπής Αναστολών λόγω μη συμμόρφωσης της κυβέρνησης με την προηγούμενη απόφαση.

Ταυτόχρονα, έντονες ήταν οι αντιδράσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε «μαϊμού το σήμα» ενώ το ΚΚΕ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απόφαση να εκπέμψει το σήμα από ιδιωτικό στούντιο.

Ψηφίστηκε επι της αρχής το νομοσχέδιο για τη νέα δημόσια τηλεόραση

Χθες ψηφίστηκε από της αρχής κατά πλειοψηφία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση. 

Κατά τη διαδικασία ακρόασης των φορέων, ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας των μεταβατικών διατάξεων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ΝΕΡΙΤ – Α.Ε.

Από την πλευρά του,  ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, σε σύντομη παρέμβασή του, εμφανίστηκε θετικός να συζητηθούν, αν υπάρχουν όπως είπε, προβλήματα για τη μεταβατική περίοδο.