Πληθαίνουν οι πληροφορίες που υποστηρίζουν ότι τελικά η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής σκέφτονται να εγκαταλείψουν το αρχικό σχέδιο που προέβλεπε τη δημιουργία μεταβατικού φορέα ραδιοτηλεόρασης και να προχωρήσουν κατευθείαν στην ίδρυση του νέου σχήματος με τελικό ορίζοντα τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ασκήθηκαν πιέσεις στην κυβέρνηση για το φαινόμενο των εργαζομένων και απολυμένων δύο ταχυτήτων, δηλαδή, απολυμένοι με παχυλές αποζημιώσεις που θα ξαναπροσληφθούν, ενώ θα έχουν κάνει τις διακοπές τους.

Επιπλέον, υποστηρίζεται ότι θα σπαταληθεί χρήμα και χρόνος για τη δημιουργία του μεταβατικού φορέα. Γι' αυτό, φαίνεται να προωθούνται σκέψεις για τη μεταπήδηση του ενδιάμεσου σχεδίου, δεδομένου ότι είναι και καλοκαίρι και κάπως έτσι να μπει μπροστά το σχέδιο για την άμεση δημιουργία του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Άλλωστε η ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας το α’ εξάμηνο του 2014 και οι ανάγκες που εκπορεύονται από το γεγονός, συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα, για τη γενική τηλεοπτική πρόβα στο Ζάππειο που είναι προγραμματισμένη τον Οκτώβριο.

Έτσι, αντί της «σπατάλης» για την ίδρυση μεταβατικού φορέα, προτείνεται μέχρι την δημιουργία της νέας ΕΡΤ, να παραμείνει στις οθόνες η ΔΤ όπως έχει έως αυτή τη στιγμή.