Την Κυριακή θα διανείμει το  CD  με την ερμηνεία του Αξιον Εστί από το Γρηγόρη Μπιθικώτση, η “Καθημερινή”. Η εφημερίδα, ύστερα από λάθος της EMI,  έδωσε το CD του Μ. Θεοδωράκη με τη δεύτερη εκτέλεση από το Γιώργο Νταλάρα, προκαλώντας την αγανάκτηση των αναγνωστών, πολλοί από τους οποίους διαμαρτυρήθηκαν.

Έτσι την Κυριακή, χωρίς επιπλέον χρέωση , μαζί με το προγραμματισμένο CD  της σειράς των έργων του Μ. Θεοδωράκη "Πολιτεία", θα διαθέσει και την πρώτη εκτέλεση του "Αξιον Εστί" με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση και τον Θεόδωρο Δημήτριεφ σε αφήγηση Μάνου Κατράκη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο δαίμων του τυπογραφείου δεν χτυπάει μόνο στο χαρτί, αλλά και στην αναπαραγωγή των CD.

Και από όλες τις ιστορικές ηχογραφήσεις του Μίκη Θεοδωράκη στο αρχείο της MINOS EMI, ο δαίμων χτύπησε το «Άξιον εστί».

Την Κυριακή 20/02 σε μέρος του τιράζ δόθηκε εκ παραδρομής η ζωντανή ηχογράφηση του έργου από το Ωδείον Ηρώδου Αττικού, με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα, αντί για την προγραμματισμένη πρώτη εκτέλεση με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Ζητάμε συγνώμη για το λάθος αυτό, από τους αναγνώστες, από την οικογένεια του Γρηγόρη Μπιθικώτση και από τον Γιώργο Νταλάρα.

Την Κυριακή 27/02, μαζί με την «Πολιτεία Α+Β», θα δοθεί και η πρώτη εκτέλεση του «Άξιον Εστί», όπως είχε προγραμματιστεί.

Η ζωντανή ηχογράφηση θα κυκλοφορήσει σε μελλοντική έκδοση.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ