current views are: 1

29 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση16:57

Τις 2.400 έχουν φτάσει οι αιτήσεις για τη ΔΤ

Στην “ουρά” για τη Δημόσια Τηλεόραση χιλιάδες κόσμου.

Δημοσίευση 16:57’
αρθρο-newpost

Στην “ουρά” για τη Δημόσια Τηλεόραση χιλιάδες κόσμου.

Στις 2.400 ανέρχονται μέχρι σήμερα το απόγευμα οι αιτήσεις, μετά από μία εβδομάδα δημοσίευσης της προκήρυξης πρόσληψης προσωπικού, για τη λειτουργία του μεταβατικού φορέα ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η αξιολόγηση των αιτήσεων για τις πρώτες 589 θέσεις της Δημόσιας Τηλεόρασης θα γίνει ηλεκτρονικά από Ομάδα του Ειδικού Διαχειριστή, ενώ γίνεται προσπάθεια να εκπέμψει ο μεταβατικός τηλεοπτικός φορέας κανονικό πρόγραμμα το συντομότερο, χωρίς να προσδιορίζεται χρονικά πότε θα καταστεί αυτό εφικτό.

Σε ότι αφορά του εργαζόμενους της ΕΡΤ, την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Αυγούστου, η ΠΟΣΠΕΡΤ θα πραγματοποιήσει το 29ο Έκτακτο Συνέδριο στo Στούντιο Ε’ του Ραδιομεγάρου.

Επίσης, ο πανελλήνιος σύλλογος σκηνοθετών και διευθυντών παραγωγής της ΕΡΤ επισημαίνει πως «υπάρχει αναντιστοιχία των αρχικών δεσμεύσεων για πρόσληψη 2.000 εργαζομένων αποκλειστικώς από την ΕΡΤ με το διαγωνισμό που προκήρυξε η κυβέρνηση».

Τέλος, με επιστολή – καταγγελία του στο Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ και προέδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με την πιστοποίηση ECDL και αφορά εργαζόμενους της ΕΡΤ, τονίζει πως «το ζήτημα της πιστοποίησης ECDL για υποψήφιους εργαζόμενους στη «νέα ΕΡΤ» έχει σοβαρές εκπαιδευτικές, πολιτικές και ηθικές προεκτάσεις και ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρή βλάβη, λόγω αρνητικής δημοσιότητας, στο κύρος του Οργανισμού. Ο κ. Κουρουτός ζητάει να γίνει «ενδελεχής έλεγχος του εν λόγω προγράμματος και των τεχνικών και οικονομικών λεπτομερειών του και να ενημερωθούν άμεσα τα μέλη του ΔΣ για τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου ελέγχου».