Σενάρια για μεταβίβαση του ραδιοφώνου και του τηλεοπτικού σταθμού του ΚΚΕ, Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ έχουν δει το φως της δημοσιότητας, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα «Νέα», η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ η κομματική, δηλαδή, εταιρεία που έχει στην κατοχή της τους εν λόγω σταθμούς και την άδεια χρήσης των συχνοτήτων από τους οποίες εκπέμπουν, μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματία.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η πώληση του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του κόμματος ολοκληρώθηκε ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρες απαγορευτικές για το ενδεχόμενο υπαναχώρησης της μίας ή της άλλης πλευράς. Οι σχετικές ανακοινώσεις φέρονται να έγιναν ήδη στους εργαζόμενους των σταθμών από τη διεύθυνσή του ραδιοτηλεοπτικού 902, παρουσία του μέλους του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Αρβανιτάκη ο οποίος έχει και την κομματική- πολιτική ευθύνη για τα κομματικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», ο νέος ιδιοκτήτης έθεσε όρο να του παραδοθεί η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ «καθαρή», δηλαδή χωρίς εργαζομένους. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι του 902 (τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού), που ανέρχονται περί τους 48, θα απολυθούν.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση ή αντίδραση από το κόμμα του Περισσού.