Σε "παραπληροφόρηση" αποδίδει η γενική διεύθυνση του ΑΠΕ-ΜΠΕ τον ισχυρισμό ότι ζητήθηκε DVD από συνέλευση των εργαζομένων που διατυπώνεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ευβοίας, κ. Σίμος Κεδίκογλου, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχε δηλώσει νωρίτερα πως "ξεπέρασε κάθε προηγούμενο φασίζουσας καθεστωτικής νοοτροπίας, σήμερα, ο διευθυντής του ΑΠΕ- αναφερόμενος στον Ηλία Μάτσικα- με την εξωφρενική απειλή του να κλείσει το τηλεοπτικό τμήμα, εάν δεν του παραδοθεί το DVD της χθεσινής συνέλευσης των εργαζομένων".

Σχολίασε μάλιστα, πως "δεν είναι τυχαίο, ότι ο εν λόγω εκλεκτός της κυβέρνησης έχει γίνει αντικείμενο ερωτήσεων από ένα ευρύ φάσμα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την προκλητική απόπειρα του να μετατρέψει το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων σε κυβερνητικό. Κανείς δεν περίμενε να φθάσει να εκβιάζει μέσα από το οπτικοακουστικό ρουφιάνεμα των εργαζομένων."

Άμεση ήταν η απάντηση από τη γενική διεύθυνση του ΑΠΕ-ΜΠΕ που αναφέρει χαρακτηριστικά πως "τη Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου, στους χώρους του ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων, παρά μόνον "ενημερωτική συνάντηση", η οποία συγκλήθηκε από τον γενικό διευθυντή κ. Η. Μάτσικα και στην οποία είχαν κληθεί να συμμετάσχουν όσοι εκ των εργαζομένων ήθελαν να ενημερωθούν «για την κατάσταση που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ".

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης ο κ. Κεδίκογλου κατηγορείται για παραπληροφόρηση και η ανακοίνωση καταλήγει: "Η μαγνητοσκόπηση της ενημερωτικής συνάντησης ζητήθηκε από τον γενικό διευθυντή κ. Μάτσικα και ουδείς προϊστάμενος τμήματος του εθνικού πρακτορείου, μπορεί να διατηρεί το "μαζαγάκι" του εντός αυτού, απαγορεύοντας να δοθεί στον γενικό διευθυντή το DVD".