Αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στον υφυπουργό και αρμόδιο για θέματα της Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελή Καψή, ξέσπασε έπειτα από την απόφαση της Κουμουνδούρου αλλά και των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ να μην εκπροσωπηθουν στη ΔΤ.

 

Ο κ. Καψής δήλωσε: 

«Δεν γνωρίζω με ποια κριτήρια ο ΣΥΡΙΖΑ και κόμματα της αντιπολίτευσης χωρίζουν τα Μέσα Ενημέρωσης σε αποδεκτά και μη. Η απόφαση να μην συμμετέχουν εκπρόσωποι τους στις εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης αποτελεί παράδειγμα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και προσπάθειας φίμωσης ενός τηλεοπτικού σταθμού.

Ελπίζω ότι θα υπάρξουν βουλευτές που θα διατηρήσουν την ανεξαρτησία της γνώμης τους και δεν θα υπακούσουν σε τέτοιες αντιδημοκρατικές οδηγίες.

Προκαλεί απορία το γεγονός ότι την ώρα που γίνεται προσπάθεια να επαναλειτουργήσει πλήρως η Δημόσια Τηλεόραση, με την απόλυτη υποστήριξη και νομιμοποίηση της EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση), κόμματα της αντιπολίτευσης την υπονομεύουν. Τι άραγε επιδιώκουν»;

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απάντησε σε εξίσου υψηλούς τόνους:

Η προκλητικότητα του κ. Καψή δεν έχει όρια. Αλήθεια μπορεί ο κ. Καψής να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, όταν ο ίδιος προΐσταται πολιτικά της πιο αντιδημοκρατικής και αντισυνταγματικής επιχείρησης που γνώρισε μεταπολιτευτικά η χώρα μας ενάντια στη δημόσια τηλεόραση και την ενημέρωση και εντέλει ενάντια στην ίδια την δημοκρατία; 

Η «βρώμικη» δουλειά που έχει αναλάβει ο ίδιος με εκβιασμούς και απειλές ενάντια στους εργαζομένους της ΕΡΤ για να στήσει ένα υβρίδιο «δημόσιας τηλεόρασης» στα μέτρα της κυβέρνησης Σαμαρά, θα τύχει της πλήρους απομόνωσης από την ίδια την κοινωνία. 

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ κέρδισαν το στοίχημα μέσα από αντίξοες συνθήκες να βγάλουν στον αέρα ένα πλήρες προγράμμα, κέρδησαν την αλληλεγγύη και την εκτίμηση της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας. Το θέμα της δημόσιας τηλεόρασης παραμένει ανοιχτό.