Ενωμένοι δηλώνουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ οι οποίοι εξαπολύουν επίθεση στον υφυπουργό Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελή Καψή κατηγορώντας τον ότι καταβάλλει προσπάθειες διχασμού τους. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν ότι «οι καταξιωμένοι επαγγελματίες, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, που εργάζονταν στην ΕΡΤ, στις 11 Ιουνίου, κατασυκοφαντήθηκαν και καθυβρίστηκαν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ως υπαίτιοι για “αμαρτίες“ για τις οποίες ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις που διόριζαν τις διοικήσεις της ΕΡΤ. Πρώτοι οι εργαζόμενοι τις είχαμε καταγγείλει. Αυτό μας ενώνει κ. Καψή είτε εργαζόμαστε στην Αγ. Παρασκευή, στη Λ. Στρατού και στις περιφερειακές ΕΡΑ είτε στην Κατεχάκη: Η αποκατάσταση της επαγγελματικής και προσωπικής μας αξιοπρέπειας, όσο και αν επιχειρείτε να την ποδοπατήσετε».

Οι ίδιοι κατηγορούν τον κ. Καψή  για προσπάθεια διχασμού των εργαζομένων της ΕΡΤ και για «επίμονη και απέλπιδα προσπάθεια να ξεχαστεί ο αυταρχικός και αντιδημοκρατικός τρόπος με τον οποίο έκλεισε η ΕΡΤ και απολύθηκαν κατά παράβαση κάθε εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας 2.656 εργαζόμενοι».

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, «τώρα που ρίξατε τη μάσκα και μιλήσατε για πρόσωπα “της απεργιακής ΕΡΤ που απασχολούνται στην ΔΤ“, όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι επιχειρείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπογραφές σε επισφαλείς δίμηνες συμβάσεις εργασίας (αλήθεια πόσες και ποιες είναι;) ως άλλοθι και προκάλυμμα για την ανομία της κατάργησης της ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι που αναζήτησαν, έστω και για δύο μήνες, μία απασχόληση δεν σας παρέχουν αυτό το άλλοθι. 'Αλλωστε, η συντριπτική πλειονότητά τους έχει προσφύγει με αγωγή εναντίον του τωρινού εργοδότη τους, κατά της παράνομης απόλυσής τους από την ΕΡΤ».