Ο όμιλος μέσων ενημέρωσης News Corp, ο οποίος προέκυψε από τη διάσπαση της αυτοκρατορίας μέσων ενημέρωσης του δισεκατομμυριούχου Ρούπερτ Μέρντοκ, ανακοίνωσε σήμερα την πώληση 33 αμερικανικών τοπικών εφημερίδων και εκδόσεων έναντι ποσού το οποίο δεν γνωστοποιήθηκε.

Αγοραστής είναι μια κοινοπραξία με επικεφαλής το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο Fortress Investment Group. Η πώληση αφορά κυρίως 8 τοπικές εφημερίδες και 15 τοπικά εβδομαδιαία έντυπα, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ο News Corp.

"Οι εφημερίδες αυτές έχουν μακρά παράδοση υπηρεσίας στις κοινότητές τους και ταλαντούχο προσωπικό", σχολίασε ο γενικός διευθυντής του News Corp, ο Ρόμπερτ Τόμσον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα συνεχίσουν να ευημερούν υπό τη νέα διεύθυνση, αλλά δεν ανταποκρίνονταν πλέον στη νέα στρατηγική του νέου News Corp", πρόσθεσε.

Μεταξύ των εν λόγω εντύπων είναι οι εφημερίδες "Χέραλντ-Ρέκορντ" του Μίντλταουν (Πολιτεία της Νέας Υόρκης), "Κέιπ Κοντ Τάιμς" του Χαϊάνις (Μασαχουσέτη), "Ρέκορντ" του Στόκτον (Καλιφόρνια) και "Μέιλ Τρίμπιουν" του Μέντφορντ (Όρεγκον).

Ο όμιλος διατηρεί τα πιο γνωστά έντυπά του, όπως τις αμερικανικές εφημερίδες "Ουόλ Στριτ Τζέρναλ" και "Νιου Γιόρκ Ποστ", τις βρετανικές "Σάντεϊ Τάιμς" και "Σαν", καθώς και την αυστραλιανή "The Australian".

Περιλαμβάνει επίσης το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Dow Jones, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox Sports Australia, καθώς και τον εκδοτικό οίκο HarperCollins.