Σε δήλωση - απάντηση στην ΕΣΗΕΑ προέβη ο Παντελής Καψής, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών που έκανε λόγο για «παρανομίες, αδιαφάνεια και επιλεκτική εφαρμογή των κανόνων στη στελέχωση της ΔΤ».

Η δήλωση του κ. Καψή:

"Προκαλεί κατάπληξη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που αναπαράγει ατεκμηρίωτες καταγγελίες σχετικά με τη στελέχωση της Δημόσιας Τηλεόρασης. Κι αυτό παρά το ότι έχει, επανειλημμένως, ζητηθεί από την  εκπρόσωπο των εργαζομένων στην πρώην ΕΡΤ να συμμετέχει στη διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών και την μοριοδότηση.

Πιο συγκεκριμένα:

Ουδείς επιτυχών έχει κληθεί να υπογράψει σύμβαση σε ειδικότητα που δεν περιλαμβανόταν στην πρόσκληση.

Όλοι οι προσληφθέντες έχουν υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν παράλληλη απασχόληση.

Τα δικαιολογητικά που κατατίθενται ελέγχονται από ειδική επιτροπή με τη συμμετοχή νομικού σύμβουλου και μόνο μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου υπογράφεται η σύμβαση.

Είναι αυτονόητο ότι κάθε καταγγελία που θα βασίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία θα ελεγχθεί.

Αγγίζει, ωστόσο, τα όρια του παραλόγου ο ακατανόητος ισχυρισμός της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ ότι «απαράβατος όρος των νέων συμβάσεων είναι η παραίτηση των εργαζομένων από το δικαίωμα τους να επιτύχουν  δικαστικά το άκυρο και παράνομο της απόλυσης τους στην ΕΡΤ». Τέτοιος όρος δεν υπάρχει και θα αρκούσε να ερωτηθεί ένας από τους εκατοντάδες εργαζόμενους που έχουν υπογράψει σύμβαση στη Δημόσια Τηλεόραση για να πληροφορηθεί η ΕΣΗΕΑ την αλήθεια.

Επαναλαμβάνεται ότι η μόνη οδηγία που έχει δοθεί από την πρώτη στιγμή είναι η απαρέγκλιτη τήρηση της σειράς μοριοδότησης, η διασφάλιση της νομιμότητας και η διαφάνεια".