Ο ειδικός εκκαθαριστής της ΕΡΤ ανακοίνωσε χθες τη λίστα με τα ονόματα των 439 από τους 577 που είχαν αρχικά ανακοινωθεί για την πρόσληψη στη Δημόσια Τηλεόραση
 
Η νέα λίστα που ανακοινώθηκε έπειτα από έλεγχο των φακέλων των υποψηφίων εμφανίζει αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την αρχική. 
 
Πιο ηχηρές απουσίες αυτές του Γιάννη Πολίτη και της Πηνελόπης Γαβρά οι οποίοι φαίνεται τελικά πως «κόπηκαν» από τη διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο δημοσιογράφοι είχαν κάνει χρήση στην αίτησή τους του «μπόνους» των 200 μορίων που δικαιούνται οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ενώ οι συμβάσεις τους είχαν λήξει από τον Φεβρουάριο. 
 
Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και με άλλους πρώην συμβασιούχους της ΕΡΤ οι οποίοι τελικά «κόπηκαν» από τη διαδικασία ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι κατευθύνσεις και οι συμβουλές των υπευθύνων του διαγωνισμού ήταν συγκεχυμένες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το πρόβλημα αυτό. 
 
Υ.Γ1. Τη θέση των «κομμένων» κατέλαβαν υποψήφιοι από τη λίστα των επιλαχόντων χωρίς όμως να έχουν ανακοινωθεί τα μόριά τους.  
Υ.Γ.2  Σε αυτόν τον τόπο πάντως κανείς δεν χάνεται...καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του αρμόδιου υπουργού κ. Καψή στον μόνιμο φορέα υπάρχει η δυνατότητα προσλήψεων με «αξιοκρατικά» πάντα κριτήρια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου.  
 
T.A.