Είναι πια 45 χρονών. Αναγνωρίστηκε ύστερα από εξέταση DNA και συνελήφθη από τη γερμανική αστυνομία για το φρικιαστικό, κτηνώδη φόνο ενός κοριτσιού ηλικίας 9 ετών που διέπραξε πριν από 25 χρόνια. Τότε οι σύγχρονες, σημερινοί μέθοδοι δεν υπήρχαν και έτσι ο 19χρονος δολοφόνος συνέχισε ανενόχλητος τη ζωή του, έχοντας αφήσει ένα παιδί νεκρό σε ένα σκοτεινό κήπο.

Ήταν Νοέμβριος του 1987, όταν η 9χρονη Κριστίνα βρέθηκε στραγγαλισμένη, πριν είχε βιαστεί και με αγριότητα, στο 'Οσναμπρικ της δυτικής Γερμανίας.

«Το κοριτσάκι δεν είχε ακούσει το ξυπνητήρι και έφυγε μόνο του για το σχολείο και όχι όπως συνήθως μαζί με τις φίλες της. Για να μην αργήσει στο σχολείο, ακολούθησε ένα πιο σύντομο δρόμο, μέσα από ένα σχετικά σκοτεινό κήπο όπου συνάντησε έναν 19χρονο άνδρα», δήλωσε ο εισαγγελέας του Όσναπρικ Αλεξάντερ Ρετεμάγερ. Ο νεαρός άνδρας, που της έστησε καρτέρι, επιχείρησε να τη βιάσει και, όταν η μικρή απείλησε ότι θα τα πει όλα στη μητέρα της, εκείνος τη στραγγάλισε.

Τα ρούχα της μικρής σφραγίστηκαν τότε και ίχνη του δέρματος του δράστη αφαιρέθηκαν από αυτά.
Η υπόθεση ήρθε και πάλι στο φως μέσα από μία τηλεοπτική εκπομπή.

«Με την πρόοδο της επιστήμης έγινε δυνατή η απομόνωση του DNA και η υπόθεση ήλθε και πάλι στο φως σε μια τηλεοπτική εκπομπή την Aktenzeichen XY, που εξιχνιάζει άλυτες υποθέσεις, στη διάρκεια της οποίας ένας τηλεθεατής έδωσε κάποιες πληροφορίες που οδήγησαν σε έναν ύποπτο», συνέχισε ο εισαγγελέας, «από τον ύποπτο ζητήθηκε δείγμα DNA, ώστε να συγκριθεί με το γενετικό υλικό που είχε βρεθεί στα ρούχα του κοριτσιού. Ο άνδρας αυτός συνελήφθη την Κυριακή το πρωί και το απόγευμα της ίδιας ημέρας ομολόγησε την πράξη του».

Ο ύποπτος οδηγήθηκε στη φυλακή και κατηγορείται για φόνο με σκοπό τη συγκάλυψη εγκλήματος και ευτυχώς γιατί αλλιώς θα παρέμενε ατιμώρητος, μιας και η κατηγορία για φόνο θα είχε ήδη παραγραφεί…

Η 9χρονη Κριστίνα, μπορεί πια να ησυχάσει…