"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και όλοι οι δημοσιογράφοι της Αθήνας καταδικάζουν με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική δράση του μέλους της «Χρυσής Αυγής» στην Αμφιάλη, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Παύλου Φύσσα σήμερα τα ξημερώματα" αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης:

"Η σημερινή αναίτια και καλά προετοιμασμένη δολοφονία έρχεται ως επακόλουθο και κορύφωση της δράσης της «Χρυσής Αυγής». Ενδεικτικά θυμίζουμε, τον προπηλακισμό της Λιάνας Κανέλλη, τις δεκάδες επιθέσεις κατά μεταναστών, τα γεγονότα στον Μελιγαλά με τη χυδαία επίθεση κατά του Δημάρχου και των τοπικών αρχών, την πρόσφατη επίθεση κατά συνδικαλιστών.

Τα περιστατικά, δυστυχώς, αυξάνονται γεωμετρικά και το μίσος και ο θυμός που περισσεύει έφεραν το πρώτο θύμα. Κάνουμε έκκληση σε όλους τους αρμόδιους, και ελπίζουμε αυτή τη φορά να εισακουστούμε, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, έστω και την τελευταία στιγμή.

Η Πολιτεία δεν μπορεί να εθελοτυφλεί, αλλά οφείλει να δει την πραγματικότητα και να καταλάβει επιτέλους ότι η οικονομική κρίση άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Εάν δεν θέλουμε να συμβεί μια νέα αιματοχυσία στον τόπο μας πρέπει να δράσει αμέσως. Την ίδια γρήγορη αντίδραση πρέπει να έχει και η Δικαιοσύνη. Η τιμωρία των ηθικών και των φυσικών αυτουργών πρέπει να είναι γρήγορη και παραδειγματική για να είναι ο Παύλος Φύσσας το τελευταίο θύμα της μισαλλοδοξίας στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, την ελεύθερη σκέψη και την ανεκτικότητα".