Το διάβασα στον Χάρη Λεπιδάκη, που τα συλλέγει αυτά και βούρκωσαν τα μάτια μου από συγκίνηση.

Αφού κι τώρα που σας γράφω τρέμουν τα χέρια μου, πάνω στο πολύπαθο πληκτρολόγιο, που αν ζωντάνευε ιπτάμενο θα 'ρχοταν στο κεφάλι μου, γι' όλα αυτά και αυτούς που το 'χω βάλει να γράφει, το μαύρο (και άσπρο εδώ που τα λέμε!).

Αυτό το παιδί, ο ημίγυμνος τα καλοκαιριά μάγειρας του Πρωινού Μου, ο πρώτος -και μόνος- νικητής του ελληνικού Master Chef, ο ωραίος ταιστής, ο Άκης Πετρετζίκης, με τ' όνομα, δικαιώθηκε. Ήρθε η στιγμή να χει δική του, επιτέλους, εκπομπή μαγειρικής στο Mega.

Μετά τις εκπομπές του Γιάννη Λουκάκου, του Δημήτρη Σκαρμούτσου και της Μαρίας Εκμετζίογλου, του Παπανδρέου με τον Καπουτζίδη και ο Άκης Πετρετζίκης τελικά αποκτά τη δική του εκπομπή μαγειρικής, με τον τίτλο «μαγειρική παντού», όπου δεν θα μαγειρεύει σε πλατό (είναι κι ακριβά τώρα αυτά τα πράγματα, σκηνικά, στούντιο, φωτισμοί!), αλλά σε διάφορους πιθανούς και απίθανους χώρους.

Για να μη λέτε πως είναι ανάλγητα τα κανάλια. Σου λέει «είσαι άστεγος»; «Μη τρέχεις στα συσσίτια! Θα σου δείξει ο Άκης πώς να μαγειρεύεις, στον πάγο, με κρυοπαγήματα, αγριομολόχα και κληματσίδα να γλείφεις τα δάχτυλά σου, αξιοποιώντας το χαρτόκουτό σου κάτω από την γέφυρα»! Αυτή είναι ευαισθησία και κοινωνική προσφορά!

A.T.