current views are: 1

24 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση14:26

«Ατυχής συγκυρία αποστολής του φαξ στο MEGA»

Δήλωση της Λίνας Αλεξίου, αντιπροέδρου του ΕΣΡ, σχετικά με την κλήση του Mega.

Δημοσίευση 14:26’
αρθρο-newpost

Δήλωση της Λίνας Αλεξίου, αντιπροέδρου του ΕΣΡ, σχετικά με την κλήση του Mega.

Δήλωση της Λίνας Αλεξίου, αντιπροέδρου του ΕΣΡ, σχετικά με την κλήση του Mega διότι «δεν προβάλλει προσηκόντως τις πολιτικές απόψεις της Χρυσής Αυγής».

H δήλωση έχει ως εξής:

“Η απόφαση για την κλήση προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς για την παροχή εξηγήσεων στο θέμα της τήρησης της πολυφωνίας, ελήφθη στις 02.09.2013 από την Ολομέλεια του ΕΣΡ. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι απουσίαζα από την Συνεδρίαση αυτή της Ολομελείας, θεωρώ ότι υπάρχει ανάγκη διευκρινήσεων ορισμένων θεμάτων:

α). Στο ΕΣΡ ασχολείται ειδικός επιστήμονας με την καταγραφή ανά τρίμηνο δεικτών πολυφωνίας. Κατά την καταγραφή του τριμήνου Απριλίου – Ιουνίου 2013 διαπιστώθηκε η παραβίαση από κανάλια του κανόνα της πολυφωνίας (χρόνος τηλεοπτικής κάλυψης των κομμάτων της Βουλής ανάλογος με το ποσοστό που συγκέντρωσε κάθε κόμμα στις τελευταίες εκλογές).

β). Παγίως τα κανάλια που παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση από τον κανόνα της πολυφωνίας, καλούνται από το ΕΣΡ να δώσουν εξηγήσεις και όχι, βεβαίως, «ν’ απολογηθούν».

γ). Η παραβίαση του κανόνα –με μεγάλη απόκλιση- στο παραπάνω τρίμηνο αφορούσε τον ALPHA (για το ΠΑΣΟΚ), τον ΑΝΤ1 (για τους Ανεξάρτητους Έλληνες), το TV Μακεδονία (για τον ΣΥΡΙΖΑ) και το MEGA (για τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ).

Συνεπώς δεν υπήρξε κλήση προς το MEGA για τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αλλά κλήση σε τέσσερα κανάλια (συμπεριλαμβανομένου και του MEGA) για διαφορετικά κόμματα.

Αν κάτι πράγματι αξίζει να σημειωθεί είναι η ατυχής συγκυρία αποστολής του φαξ του ΕΣΡ στο MEGA σε χρόνο που επέτρεψε παρερμηνεία”.