Από τον προβληματισμό για την άφιξη του στενού φίλου του Σταύρου Ψυχάρη στον ΔΟΛ σε ρόλο γενικού δερβέναγα, παρά την άγνοιά του περί των ΜΜΕ, στην ανησυχία των μεγαλοστελεχών του συγκροτήματος.

Και εξηγούμαστε: η έλευση του νέου στελέχους – για πρώτη φορά, έχει φέρει σε δύσκολη θέση όλα τα μεγαλοστελέχη της Μιχαλακοπούλου, ακόμη και εκείνα που μέχρι πρότινος ήταν και ένιωθαν πανίσχυρα! Αφού με το καλημέρα, το νέο στέλεχος και χωρίς να έχει λάβει επισήμως θέση στο οργανόγραμμα λειτουργεί ως το Νο 2 του ΔΟΛ. «Όλοι – μηδενός εξαιρουμένου, περνούν από το γραφείο του και φεύγουν από εκεί, όχι σαν να έχουν ολοκληρώσει μια σύσκεψη, αλλά σαν να έχουν περάσει από… ανάκριση τρίτου βαθμού» λέει χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης ενός εκ των επιτελών του ΔΟΛ.

«Ο δικός μου γύρισε από μια τέτοια συνάντηση έκπληκτος. Ούτε ο Ψυχάρης όταν έχει νεύρα δεν τους αντιμετωπίζει έτσι. Τους ήρθε κεραμίδα! Κάποιοι πίστευαν ότι στη νέα τάξη πραγμάτων θα συνεχίσουν να έχουν το πάνω χέρι και πιθανώς να αποκτήσουν επιπλέον εξουσία, αλλά φαίνεται ότι λογάριαζαν χωρίς τον Ψυχάρη! Ήδη κάποιοι εμφανίζονται έντονα προβληματισμένοι, άλλοι αρχίζουν να χτίζουν αμυντικές τακτικές για να επιβιώσουν και άλλοι θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι και πριν, θα λένε σε όλα ναι για να παραμείνουν στα πόστα τους. Πάντως η λογική λέει ότι για να κάνει αυτή την κίνηση ο Ψυχάρης θέλει να κάνει κάποιο ξεσκαρτάρισμα και στα στελέχη αυτή τη φορά. Άλλωστε αν δεν το κάνει και τώρα και προχωρήσει στη νέα σελίδα του ΔΟΛ, με τα ίδια πρόσωπα στις επιτελικές θέσεις και την ίδια νοοτροπία διοίκησης, δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα» συνέχισε το ίδιο στέλεχος.

Ωστόσο, από το ρεπορτάζ μας, εκείνοι που φέρονται περισσότερο προβληματισμένοι από την έλευση του νέου δερβέναγα είναι ο Μαρτιγόπουλος που βλέπει ότι δεν έχει πλέον κάποιο ουσιαστικό ρόλο στον ΔΟΛ αλλά και (έκπληξη) ο Νίκος Πεφάνης, που για πολλούς μέχρι σήμερα ήταν ο αόρατος διοικητής του ΔΟΛ! Ο δεύτερος μάλιστα από εκεί που επί χρόνια δεν άνοιγε το στόμα του, ούτε για καλημέρα, αρχίζει πλέον να συζητά ανοικτά και να κάνει διαρροές δεξιά και αριστερά εντός και εκτός ΔΟΛ. Μάλιστα φροντίζει να διαρρέει, ότι εκείνος δεν έχει καμία σχέση με την χείριστη οικονομική κατάσταση του οργανισμού, αλλά η ευθύνη είναι του Σταύρου Ψυχάρη που δεν έκανε δεκτές όλα αυτά τα χρόνια τις εισηγήσεις του και πως ό,τι γινόταν ήταν αποκλειστικά αποφάσεις του ίδιου του Σταύρου Ψυχάρη.

Ερωτηματικό αποτελεί η περίπτωση του Χρήστου Μεμή που μέχρι την έλευση του νέου στελέχους ήταν εκείνος που σχεδίαζε την αναδιάρθρωση στο δημοσιογραφικό κομμάτι και εκείνος που ελάμβανε τις αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις και το νέο καθεστώς που θα επικρατήσει στις εφημερίδες, τα ένθετα περιοδικά και τα sites. «Όλα αυτά θα εξαρτηθούν από το πόσο θα διαρκέσει η παρουσία του νέου δερβέναγα στον οργανισμό. Αν ήρθε μόνο για να κάνει τις εκκαθαρίσεις που θέλει ο Ψυχάρης και να φύγει είναι ένα ζήτημα…

Αν όμως παραμείνει και μάλιστα με τις ίδιες εξουσίες και αρμοδιότητες τα πράγματα αλλάζουν άρδην» κατέληξε το στέλεχος του ΔΟΛ.