Μαύρα μαντάτα για την μεγάλη πλειοψηφία των νεο-συμβασιούχων της ΕΡΤ που περίμεναν ως μάννα εξ ουρανού τις περίφημες αποκλειστικές συμβάσεις οι οποίες θα βελτίωναν τους πενιχρούς μισθούς με τους οποίους επαναπροσλήφθηκαν στην ΕΡΤ.

Το τελευταίο διάστημα ένας ένας οι συμβασιούχοι έκαναν ουρά έξω από το γραφείο του Γενικού διεκδικώντας ο καθένας για λογαριασμό του την υπογραφή μιας αξιοπρεπούς "αποκλειστικής". Δυστυχώς όμως για την συντριπτική τους πλειοψηφία οι συμβασιούχοι σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι ματαίως περίμεναν τον έξτρα μποναμά. Ήδη ορισμένοι έχουν ενημερωθεί σε κατ ιδίαν συζητήσεις με τον Βασίλη Μπίτση ότι τα χρήματα από το κονδύλι των αποκλειστικών δέν έφτασε για όλους. Όπως μάλιστα αφήνει να εννοηθεί ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης το μεγάλο μερίδιο από το συγκεκριμένο κονδύλι δαπανήθηκε για να καλυφθούν οι αποκλειστικές των "μεγάλων ονομάτων" που πέρασαν το κατώφλι του ραδιομέγαρου για να κάνουν τις εκπομπές τους όχι φυσικά με τις τρεις κι εξήντα που προβλέπει η συλλογική σύμβαση αλλά και με το κάτι παραπάνω που θα τους εξασφάλιζε η "αποκλειστική". Έτσι λοιπόν πολλοί από τους μάχιμους ρεπόρτερ του πεζοδρομίου θα ακούσουν από τον κ.Μπίτση πως η δική τους αποκλειστική σύμβαση θα είναι της τάξης των 200 ευρώ, όταν για κάποιους άλλους το ποσό θα φτάνει τις 2000.

Σ.Σ Φυσικά αυτά υποστηρίζει ο παθών. Αλλά όσοι γνωρίζουν καλά το περιβάλλον της κρατικής τηλεόρασης είναι βέβαιο οτι σε πολλές περιπτώσεις άλλα ακούνε απο τους διευθυντές και άλλα μεταφέρουν στους διαδρόμους. Δεν επιχειρούμε να αθωώσουμε τον Γενικό διευθυντή αλλά αυτό συμβαίνει και όλοι γνωριζόμαστε!