current views are: 1

3 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση13:11

Βράβευση καινοτομίας για το Star

Η εφαρμογή με τίτλο: STAR Channel Samsung Smart TV αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία “Smart TV Apps” στα βραβεία App WARDS 2013.

Δημοσίευση 13:11’
αρθρο-newpost

Η εφαρμογή με τίτλο: STAR Channel Samsung Smart TV αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία “Smart TV Apps” στα βραβεία App WARDS 2013.

Η εφαρμογή με τίτλο: STAR Channel Samsung Smart TV αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία “Smart TV Apps” στα βραβεία App WARDS 2013.

Η εφαρμογή υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Fluid (www.fluidmedia.gr) η οποία έχει πολύχρονη εμπειρία στο χώρο των νέων τεχνολογιών και δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε Samsung Smart TV μοντέλα 2011, 2012, 2013.

Μέσα από το περιβάλλον Smart Hub των τηλεοράσεων Samsung, μπαίνοντας στο εικονίδιο του Star, ο τηλεθεατής μπορεί να δει, χωρίς καμία χρέωση, όποια στιγμή θέλει, σε ποιότητα τηλεοπτικής μετάδοσης, τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων του Star των τελευταίων εβδομάδων.

Μπορεί επίσης να βλέπει τις τελευταίες εξελίξεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, στη μορφή video news, με συνεχή ενημέρωση αλλά και συνταγές μαγειρικής, θέματα υγείας και ομορφιάς καθώς επίσης παιδικά προγράμματα.

Τα AppWARDS είναι cross-platform βραβεία, που αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν τις καλύτερες εφαρμογές (applications) για smartphones, tablets και smart TVs.

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολη. Το βραβείο παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής του Star, κ. Κάρολος Αλκαλάι, από τον Marketing Manager του Thinkdigital Group, κ. Ντάνο Τσάκαλο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του AppWards 2013, στόχος της διοργάνωσης είναι να αναγνωρίσει και να επιβραβεύσει τα καλύτερα applications σε διαφορετικές κατηγορίες, όπως και να αναδείξει τη δυναμική και τις αναπτυξιακές προοπτικές ενός κλάδου, του οποίου ο τζίρος μέχρι το 2015 θα έχει ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα -σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών- καθώς περίπου 10.000 developers δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά.

Φιλοδοξεί στο να αναδείξει όλες τις πρωτοποριακές προσπάθειες των ελληνικών εταιρειών στην αγορά των applications, αλλά και να δώσει την ευκαιρία σε ανεξάρτητους developers να έρθουν σε επαφή και να προβάλλουν τη δουλειά τους στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς.

Τα βραβεία διοργανώθηκαν από την Twilight Zone Publications και πραγματοποιήθηκαν με την επιστημονική υποστήριξη της ερευνητικής ομάδας Intelligent Media Lab (IML) του εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι διαγωνιζόμενοι -ανεξάρτητοι developers, start-ups και μεγαλύτερες εταιρείες- υπέβαλαν τις αιτήσεις τους, οι οποίες αξιολογήθηκαν από την κριτική επιτροπή, που αποτελείται από ακαδημαϊκούς, ερευνητές και διακεκριμένα στελέχη της αγοράς.

Η δημιουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής, που βραβεύτηκε, εντάσσεται στον γενικότερο ψηφιακό σχεδιασμό του Star, που έχει στόχο να προσφέρει τη δυνατότητα στους τηλεθεατές να έχουν πρόσβαση στα προγράμματά μας, μέσα από οποιαδήποτε συσκευή τους εξυπηρετεί και στον χρόνο που επιλέγουν. Έτσι, οι εκπομπές του Star και τα δελτία ειδήσεων είναι διαθέσιμα, λίγη ώρα μετά τη μετάδοσή τους, μέσω Web για ηλεκτρονικούς υπολογιστές κάθε είδους, αλλά και μέσω Apps σε iPhone και Android smartphones, σε iPad, στο κανάλι του Star στο YouTube (startvgr) και βεβαίως πλέον και σε Smart TV, ξεκινώντας από τη Samsung.