current views are: 1

10 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση16:08

Καψής: Μειωμένο ανταποδοτικό τέλος

Τι είπε για τη Δημόσια Τηλεόραση ο Παντελής Καψής.

Δημοσίευση 16:08’
αρθρο-newpost

Τι είπε για τη Δημόσια Τηλεόραση ο Παντελής Καψής.

«Στόχος της κυβέρνησης, είναι η δημιουργία ενός ισχυρού ραδιοτηλεοπτικού φορέα που θα στηρίζεται στις ακόλουθες αρχές: την ανεξαρτησία από πολιτικές παρεμβάσεις, τον απεγκλωβισμό από συνδικαλιστικές πρακτικές του παρελθόντος, την αντικειμενική πληροφόρηση, τη χρηστή διαχείριση, την έμφαση στην ποιότητα και την στήριξη των Ελλήνων καλλιτεχνών», είπε ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής στο 6ο Συνέδριο Νομικών και Δημοσίων Υποθέσεων που διοργάνωσε η EBU (Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Φορέων) στην Αθήνα.

Ο κ. Καψής πρόσθεσε ότι «αποτελεί ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ ΑΕ που επιλέχθηκε την προηγούμενη βδομάδα από το Εποπτικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το σχεδιασμό και την οργάνωση του νέου φορέα, χωρίς καμία κυβερνητική παρέμβαση».

Ο υφυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ανταποδοτικό τέλος, το οποίο θα επανέλθει, σημαντικά μειωμένο, αφού πρώτα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Όσον αφορά τις δίμηνες συμβάσεις στη ΔΤ, είπε ότι η τροπολογία που θα επιτρέπει την παράταση των συμβάσεων των προσληφθέντων, θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.