Μηνυτήρια αναφορά - σε συνέχεια της προσφυγής στο ΣτΕ - κατέθεσε σήμερα η ΠΟΣΠΕΡΤ στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το ζήτημα του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ, «από το οποίο είχε αφαιρεθεί παρανόμως το 25% για την ενίσχυση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με συνέπεια την τεράστια οικονομική ζημία της ΕΡΤ ( 75 εκατ. ευρώ μόνο το 2012) που συνετέλεσε στην παράνομη απόφαση εκ μέρους της Κυβέρνησης, για την κατάργησή της (εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ)», όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με τη μηνυτήρια αναφορά, η Ομοσπονδία ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες επί παντός υπευθύνου για το θέμα και γενικότερα για τη λειτουργία και την εποπτεία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με επανειλημμένες καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δήλωσε ότι η αναφορά θα εξεταστεί αμέσως και θα διαταχθούν τα νόμιμα.

Παράλληλα, για «όργιο αντισυνταγματικότητας και εργασιακής και διαχειριστικής παρανομίας που λέγεται ΔΤ», κάνει λόγο η ΠΟΣΠΕΡΤ, σχολιάζοντας την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που «έρχεται να επιβεβαιώσει και επιχειρεί να τη νομιμοποιήσει».
«Η λειτουργία κυβερνητικής υπηρεσίας (υπουργείο Οικονομικών) ως δήθεν «φορέα δημόσιας τηλεόρασης» για πρώτη φορά μετά τα τη δικτατορία και την ΥΕΝΕΔ, συνοδεύτηκε από την πρώτη στιγμή με παρανομίες, που ήδη διερευνά η Εισαγγελική Αρχή», σημειώνεται και τονίζεται πως «με τις τελευταίες ρυθμίσεις παραβιάζεται ασύστολα και κατάφωρα κάθε έννοια νομιμότητας στον στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα».