Καθοριστικές εξελίξεις για στη μάχη για τον έλεγχο του Ραδιομεγάρου και το μέλλον της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα.

Την Τετάρτη στη 1.00 το μεσημέρι ορίστηκε συνάντηση μεταξύ του Παντελή Καψή και της ΠΟΣΠΕΡΤ, για την εξεύρεση λύσης, με την πρόταση στο τραπέζι  την αποπληρωμή των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους που βρίσκονται εντός του Ραδιομεγάρου.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τη νομοθεσία οι διμηνίτες της Δ.Τ. μπορούν να λάβουν ως 15.000 ευρώ αποζημίωση από την ΕΡΤ καθώς έχουν βρει δουλειά, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους απολυμένους της ΕΡΤ, που δεν έχουν εργασία και συνεπώς δικαιούνται το σύνολο των δεδουλευμένων τους.

Ταυτόχρονα όμως την ίδια ώρα, με πρωτοβουλία του Γκίκα Μάναλη, δημιουργείται εντός του υπουργείου Οικονομικών, διεύθυνση “Δημόσιας Τηλεόρασης”, έτσι ώστε να μην υπάρχουν τα προφανή ζητήματα νόμιμης λειτουργίας. Το στέλεχος που προορίζεται για τη θέση της γενικής διεύθυνσης της “Δ.Τ.” εισηγείται να μην καταβληθούν καθόλου αποζημιώσεις στους εργαζόμενους, με την επίκληση της οικονομικής κατάστασης.