current views are: 1

4 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση11:12

Nέα θεματολογία «Στον Ενικό», ματαιώνεται το αποψινό «Όλα»

Τα θλιβερά γεγονότα της προηγούμενης Παρασκευής, με τη δολοφονική επίθεση εναντίον μελών της Χρυσής Αυγής, και οι εξελίξεις που αυτή η εκτέλεση δρομολογεί, δίνουν επιπλέον βαρύτητα στην προγραμματισμένη για σήμερα τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στην “Ανατροπή” του Mega με τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Δημοσίευση 11:12’
αρθρο-newpost

Τα θλιβερά γεγονότα της προηγούμενης Παρασκευής, με τη δολοφονική επίθεση εναντίον μελών της Χρυσής Αυγής, και οι εξελίξεις που αυτή η εκτέλεση δρομολογεί, δίνουν επιπλέον βαρύτητα στην προγραμματισμένη για σήμερα τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στην “Ανατροπή” του Mega με τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Από τη Χριστίνα Κατσαντώνη

Τα θλιβερά γεγονότα της προηγούμενης Παρασκευής, με τη δολοφονική επίθεση εναντίον μελών της Χρυσής Αυγής, και οι εξελίξεις που αυτή η εκτέλεση δρομολογεί, δίνουν επιπλέον βαρύτητα στην προγραμματισμένη για σήμερα τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στην “Ανατροπή” του Mega με τον Γιάννη Πρετεντέρη. Υπενθυμίζεται ότι η συνέντευξη είχε αναβληθεί πριν από 15 ημέρες, ωστόσο το νέο σοβαρό κρούσμα βίας εντός της ελληνικής κοινωνίας, την καθιστά πολύ πιο επίκαιρη.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του προγράμματος της σημερινής βραδιάς. Η εκπομπή του Νίκου Xατζηνικολάου στο Star, “Στον ενικό”, άλλαξε θεματολογία και θα ασχοληθεί με την πρόσφατη επίθεση (ακόμα οριστικοποιούνται οι καλεσμένοι), ενώ άλλη μια αλλαγή αφορά το αποψινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1, καθώς δεν θα μεταδοθεί το “Ολα τρέλα” (αποφασίστηκε η ματαίωση της σημερινής εκπομπής). Το “Ολα” θα μεταδοθεί κανονικά αύριο και μεθαύριο.

Σε πρόσωπα του Alpha δίνει από αύριο τη σκυτάλη η εκπομπή του Νίκου Μουτσινά, καθώς θα φιλοξενήσει τη Βίκυ Χατζηβασιλείου. Οι μέτριες τηλεθεάσεις της νέας προσπάθειας του παρουσιαστή στη βραδυνή ζώνη έχουν προκαλέσει κάποιο προβληματισμό σε στελέχη του σταθμού, ενώ γίνονται σκέψεις αλλαγής μέρας ή ώρας.

Το νέο τοκ σόου δεν καλύπτει βέβαια το κενό του “Αλ Τσαντίρ Νιουζ” -αλλά σίγουρα θα ήταν άδικο να έχει κανείς ανάλογες προσδοκίες από μια τόσο καινούρια προσπάθεια. Πίστωση χρόνου θα δοθεί, το ίδιο και η στήριξη του σταθμού, στον οποίο υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση για την πορεία ορισμένων εκπομπών, όπως για παράδειγμα το “Μες στην καλή χαρά”, που ηγείται της ψυχαγωγικής ζώνης με υψηλά ποσοστά στο σύνολο και στο νεανικό κοινό. Κρίνοντας από τις τηλεθεάσεις, φαίνεται πως τα εντατικά μαθήματα στη νέα -εμφανώς κεντρική- παρουσιάστρια, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, έχουν πιάσει τόπο.

Το “Μες στην καλή χαρά”, βέβαια, θα μπορούσε πια να λέγεται και “Μες στην καλή χαρά η Κωνσταντίνα”, καθώς εξελίσσεται σε κλασικό one woman show, στο οποίο η Κωνσταντίνα κάνει ρεπορτάζ, η Κωνσταντίνα παρουσιάζει μόδα, η Κωνσταντίνα διαβάζει τα μηνύματα των τηλεθεατών, η Κωνσταντίνα επιβλέπει τη μαγειρική, η Κωνσταντίνα μπαίνει ευγενικά στο πλάνο όποιου μιλάει και χαμογελά, ενώ ο φακός εστιάζει επάνω της -και κάπου κάποιος συνεχίζει να μιλάει…

Την απόφαση να καλούν στην εκπομπή τους όποιους έχουν διαφορές με τους “απέναντι” φαίνεται πως έχουν πάρει οι συντελεστές του “Πρωινού” του Mega. Σε πρώτη φάση ο Πέτρος Κωστόπουλος απέφυγε να παίξει δηλώσεις του Στέλιου Ρόκκου εναντίον του Γιώργου Λιάγκα, λίγο μετά υποδέχτηκε τον Ρόκκο στην εκπομπή του. Και μόλις έκανε η τραγουδίστρια Κωνσταντίνα δηλώσεις εναντίον του Λιάγκα, βρέθηκε καλεσμένη στο φιλόξενο πλατό του Πέτρου και της Τζένης. Νέα ήθη; Το ακριβώς αντίθετο -παλιά και παρωχημένα -που δεν συνάδουν με προφίλ Mega.

Με δυνατές ξένες ταινίες επιχειρούν να χτυπήσουν τον ανταγωνισμό του “Dancing with the stars” οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί. Βάσει των νόμων του ανταγωνισμού, τα κανάλια ορθώς πράττουν, προβάλλοντας ταυτόχρονα ξένες ταινίες όπως ο “Κώδικας Ντα Βίντσι” ή το “Συνάντησε τον Τζο Μπλακ”, ή σύγχρονες ελληνικές όπως η “Νήσος 2” (και οι τρεις έπαιξαν την Κυριακή). Αντίστοιχα δεν δείχνει και τόσο ορθή η τακτική όσον αφορά τις ανάγκες του τηλεθεατή, που τις Κυριακές έχει πολλαπλές επιλογές την ίδια ώρα, ενώ όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, οι αξιόλογες ξένες ταινίες απουσιάζουν -σε αντίθεση με τις επαναλήψεις ή τα τούρκικα.